Εξεταστική Siemens:O Kαμμένος πάντα τα Ελεγε..ΑΛΛΟΙ ΑΛΛΑΞΑΝ !

Τετάρτη 13 Ιουνίου 2012

 
Καταθέτοντας στην Εξεταστική Επιτροπή για την Ζήμενς , ο πρώην υπουργός Αμύνης επί κυβερνήσεως Καραμανλή, Σπήλιος Σπηλιωτόπουλος, «κάρφωσε» τον προσφάτως διαγραφέντα από τη ΝΔ, Χρήστο Μαρκογιαννάκη (σ.σ.n.και προσφάτως επανέλθωντα ), λέγοντας ότι ο τελευταίος (ως υφυπουργός υπουργός Δημόσιας Τάξης), είχε την αρμοδιότητα για το πανάκριβο ηλεκτρονικό σύστημα ασφαλείας των Ολυμπιακών Αγώνων, C4i.«Οι αποφάσεις λαμβάνονταν είτε από το ΚΥΣΕΑ, είτε από τη Διϋπουργική Επιτροπή Ολυμπιακών Αγώνων, της οποίας προήδρευε ο υφυπουργός Δημόσιας Τάξης, κ.Μαρκογιαννάκης», είπε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Σπηλιωτόπουλος άφησε εξάλλου σαφέστατες αιχμές κατά της τότε πολιτικής ηγεσίας της χώρας λέγοντας οτι παρόλο που ήταν της άποψης πως υπήρχε υψηλό ρίσκο για την υλοποίηση της αρχικής σύμβασης και θα έπρεπε να συγκληθεί το ΚΥΣΕΑ για την αναθεώρηση της αρχικής απόφασης του, αυτό δεν συνήλθε.

Κατέθεσε μάλιστα και την επιστολή που είχε αποστείλει τότε προς τον κ. Καραμανλή στην οποία του εξηγούσε τους λόγους για τους οποίους αρνείτο να συμμετάσχει στις εκλογές του 2007. Στην επιστολή αυτή αναφέρει μεταξύ άλλων ότι “το μέλλον θα δείξει ποιοι και γιατί ενέδωσαν και συμβιβάστηκαν ώστε να μην γίνει τότε η κάθαρση που είχε προαναγγελθεί πριν το 2004”.

Ερωτηθείς τέλος από τους βουλευτές γιατί κανείς δεν ήλεγξε τις καταγγελίες του, απάντησε πως όταν η πολιτική χειραγωγείται από την οικονομική εξουσία, δεν έχει σημασία ποιος κυβερνά, αλλά ποιος εξουσιάζει. «Καλέστε όλους τους διατελέσαντες υπουργούς, υφυπουργούς και στελέχη των ΔΕΚΟ να δηλώσουν τα περιουσιακά τους στοιχεία πριν και μετά την ανάληψη των καθηκόντων τους» είπε χαρακτηριστικά.

ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ
ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ «ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΕΡΕΥΝΗΣΗ ΤΗΣ ΥΠΟΘΕΣΗΣ ‘SIEMENS’ ΣΤΟ ΣΥΝΟΛΟ ΤΗΣ»
ΠΡΑΚΤΙΚΟ

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Υπάρχουν ορισμένα κομμάτια, μία παράγραφος, που νομίζω ότι επειδή έχουν ιδιαίτερη σχέση με τη SIEMENS και με το γενικότερο περιβάλλον, κύριε Πρόεδρε, νομίζω ότι αξίζει έστω και για δύο λεπτά να τα θυσιάσουμε για να τα αναγνώσουμε.
ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΝΕΡΑΝΤΖΗΣ: Και εγώ συμφωνώ, κύριε Πρόεδρε.
ΠΡΟΕΔΡΟΣ (Ιωσήφ Βαλυράκης): Θέλετε να αναφερθείτε στη συγκεκριμένη παράγραφο, κύριε Σπηλιωτόπουλε;
ΜΑΡΤΥΣ (Σπήλιος Σπηλιωτόπουλος): Αυτή απευθύνεται προς τον τότε Πρωθυπουργό, τον Αύγουστο του 2007, όταν έληξε η θητεία μας και επρόκειτο να γίνουν οι επόμενες εκλογές.
«Αγαπητέ Πρόεδρε, με την επιστολή μου αυτή σε ενημερώνω έγκαιρα για την απόφασή μου να μην πολιτευτώ στις επερχόμενες εκλογές. Θέλω να σε ευχαριστήσω για την ευκαιρία που μου έδωσες επί δύο χρόνια στο Υπουργείο Άμυνας να αποδείξω ότι όταν και όπου υπάρχει ασυμβίβαστη πολιτική βούληση, η μάχη κατά της διαφθοράς στο τέλος κερδίζεται, παρά την απίστευτη εσωτερική υπονόμευση που συνάντησα και την λυσσαλέα αντίδραση των ισχυρών οργανωμένων και κατά της κάθαρσης διατεταγμένων συμφερόντων.
Με συστηματική και ψύχραιμη εργασία εντοπίστηκαν από μέρους μου όλες οι αμαρτίες του παρελθόντος, αναμένοντας στη συνέχεια και την πλήρη ενεργοποίηση, ως όφειλαν, όλων των προβλεπομένων θεσμικών οργάνων, ώστε να επέλθει κάθαρση.
Η συνέχεια είναι γνωστή…».

Δεν επήλθε.
«Επιπλέον, εξοικονομήσαμε στη διετία πάνω από 1,5 δισεκατομμύρια ευρώ…», κλπ.
Κύριε Καμμένε, όσο για την παράγραφο που θέλετε, ενδεχομένως να εννοείτε αυτήν:
«Η απόφασή μου δεν οφείλεται μόνο στην απαράδεκτη προσωπική προσβολή που δέχθηκα και στο υψηλότατο πολιτικό και προσωπικό τίμημα που κατέβαλα υλοποιώντας πιστά την κυβερνητική πολιτική και υπερασπιζόμενος την καθαρότητά της. Οφείλεται κυρίως στο ότι διέφυγε οριστικά η μεγάλη και μοναδική ευκαιρία της πλήρους κάθαρσης, ώστε να απελευθερωθούν επιτέλους οι υγιείς παραγωγικές δυνάμεις από τα δεσμά ενός από πολλού χρόνου φθαρμένου και εν πολλοίς διεφθαρμένου συστήματος εξουσίας.
Ποιοι και γιατί συμβιβάστηκαν, ποιοι και γιατί υποχώρησαν, ποιοι και γιατί ενέδωσαν και με ποια ανταλλάγματα το μέλλον θα το δείξει.
Έτσι, λοιπόν» -και τελειώνω- «δεν είναι τυχαίο ότι ακόμη και σήμερα, η πλειοψηφία των αξίων και ικανών και των εντίμων πολιτών και πολιτικών εξακολουθεί να καταδυναστεύεται από την μειοψηφία των κάθε λογής επιτηδείων, οι οποίοι, ελισσόμενοι και συναλλασσόμενοι καταλλήλως στους διαδρόμους αυτού του συστήματος εξουσίας, καταφέρνουν και πάλι να παρακάμπτουν ατιμωρητί τους αδύναμους θεσμικούς του φραγμούς και τις χαλαρές άμυνές του».
Και ακολουθούν και άλλα, αλλά κυρίως, για να είμαι συνεπής με τον χρόνο που μου έδωσε ο κύριος Πρόεδρος, θα περιοριστώ σε αυτά.
ΠΡΟΕΔΡΟΣ (Ιωσήφ Βαλυράκης): Κύριε μάρτυρα, θα σας παρακαλούσα όμως, να τη δώσετε για τα Πρακτικά, ώστε να συμπεριληφθεί σε αυτά. Είναι πολύ ενδιαφέρον και επίκαιρο το απόσπασμα που μας διαβάσατε.
Θα σας παρακαλούσα τώρα να ασχοληθούμε με τα πιο συγκεκριμένα ζητήματα που μας αφορούν. 


Share this article :

0 comments:

Πείτε μας την γνώμη σας

Έχετε κάτι να μας'προτείνετε ... !

Οικονομία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΔΙΕΘΝΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Κράτος

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΥΓΕΙΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ναυτιλία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Life Style

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ταξίδια

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ασφαλιστική Αγορά

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »
 
Support : Δημιουργία ιστοσελίδας | Al.Ge Template | Πρότυπο ΒΒ2
Copyright © 2013. "Ο ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ" - All Rights Reserved
Τεχνική Επιμέλεια - Δημιουργία ιστοσελίδας - Εμπνευσμένο από Al.Ge
Proudly powered by Al.Ge Template