Αυτοί θα είναι οι υπουργοί των... τριών

Τρίτη 19 Ιουνίου 2012




Ένα μικρό και ευέλικτο υπουργικό σχήμα, με νέα αλλά και έμπειρα στελέχη προσανατολίζεται να δημιουργήσει ο Αντώνης Σαμαράς. Στο σχήμα αυτό την πρωτοκαθεδρία θα έχουν βουλευτές και τεχνοκράτες της ΝΔ καθώς και στελέχη των άλλων δύο κομμάτων, ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜ.ΑΡ.,
τα οποία αναμένεται να συναινέσουν στον σχηματισμό κυβέρνησης εθνικής σωτηρίας.

Στο επίκεντρο της νέας κυβέρνησης, λόγω και της διαδικασίας επαναδιαπραγμάτευσης που θα επιχειρηθεί να ξεκινήσει σύντομα, είναι το υπουργείο Οικονομικών, στο οποίο στόχος του κ. Σαμαρά είναι να εκπροσωπούνται όλοι οι κυβερνητικοί εταίροι.

Δυο πρόσωπα συζητώνται για το υπουργείο Οικονομίας, ο αντιπρόεδρος της ΝΔ Σταύρος Δήμας, που μπορεί ουσιαστικά να απέρριψε (συνέντευξή του στο Βήμα της Κυριακής) την ενεργό ανάμιξή του σε υπουργικές θέσεις αλλά δεν θα μπορέσει να αρνηθεί τελικά τη συμμετοχή του καθώς και ο Κωστής Χατζηδάκης, λόγω των σχέσεων που έχει στην Ε.Ε.

Αναπληρωτές υπουργοί ή υφυπουργοί, ανάλογα με τη συμφωνία που θα γίνει, ενδέχεται να ορισθούν στελέχη του ΠαΣοΚ και της ΔΗΜΑΡ., όπως ο νυν υπουργός Οικονομικών Γιώργος Ζανιάς, ο οποίος θεωρείται στέλεχος που μπορεί να βοηθήσει στη διαπραγμάτευση με την τρόικα.

Ακόμη, συζητείται, ένα από τα υπουργεία Εξωτερικών ή Άμυνας να ανατεθεί σε στέλεχος του ΠαΣοΚ, εάν ο κ. Βενιζέλος επιθυμεί ουσιαστική συμμετοχή στη νέα κυβέρνηση, ενώ θα επανασυσταθούν, όπως ήταν και η προεκλογική δέσμευση, και θα λειτουργήσουν αυτόνομα τα υπουργεία Ναυτιλίας και Τουρισμού για τα οποία συζητείται το όνομα του Αδωνι Γεωργιάδη και της Ολγας Κεφαλογιάννη.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Σαμαράς σκέπτεται από τη νεώτερη γενιά των πολιτικών της Ν.Δ. να δώσει ευκαιρία στον Κυριάκο Μητσοτάκη, ο οποίος θα αξιοποιηθεί πρώτη φορά σε υπουργικό θώκο, εξέλιξη που θα κρίνει και την συμμετοχή της κυρίας Ντόρας Μπακογιάννη στο κυβερνητικό σχήμα. Ευκαιρία θα δοθεί και στον Κώστα Αρβανιτόπουλο, ο οποίος κρίθηκε επιτυχημένος υφυπουργός Παιδείας στην προηγούμενη κυβέρνηση.

Σχεδόν βέβαιη θεωρείται και η συμμετοχή του Μάκη Βορίδη στη νέα κυβέρνηση αφού εκτιμήθηκε η πορεία του στο υπουργείο Μεταφορών ενώ θα μετρήσει και η πρωτιά του στην περιφέρεια Αττικής. Στο οικονομικό επιτελείο δεν αποκλείεται να συμμετάσχει και ο Νότης Μηταράκης που θεωρείται σοβαρός στις οικονομικές του αναλύσεις και καλή παρουσία στα Μέσα Επικοινωνίας.

Πηγές της Ιπποκράτους θεωρούν βέβαιο ότι ο Ευάγγελος Βενιζέλος δεν θα δεχθεί να συμμετάσχουν στην κυβέρνηση βουλευτές ή πρώην υπουργοί του ΠΑΣΟΚ και στρέφεται προς τη λύση της συμμετοχής τεχνοκρατών όπως ο κ. Ζαννιάς και ο Ναπολέων Μαραβέγιας που ήταν υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης στην υπηρεσιακή κυβέρνηση.

Πηγή: www.iefimerida.gr
Share this article :

1 σχόλιο:

  1. ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΟΘΟΥΝ ΛΥΣΕΙΣ ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΤΕΛΟΣ ΚΑΙ ΟΙ ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΕΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΒΑΣΗ ΠΟΛΛΕΣ.

    1.ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΣΥΝΟΛΙΚΑ ΤΩΝ ΝΟΙΚΟΚΥΡΙΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΠΡΟΣ ΤΗΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΕΙΝΑΙ 247 ΔΙΣ €
    ΕΑΝ ΚΑΠΟΙΟΣ ΤΗΣ ΕΠΟΜΕΝΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΟΣ ΜΑΣ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕΙ ΟΠΩΣ ΕΚΑΝΕ ΚΑΠΟΙΟΣ ΑΛΛΟΣ ΣΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ ΚΑΙ ΜΗΔΕΝΙΣΕΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΜΕ ΜΟΝΗ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΟΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΝΑ ΔΙΝΟΥΝ ΠΧ 600 ΕΥΡΩ ΤΟΝ ΜΗΝΑ ΚΑΙ ΟΙ ΙΔΙΩΤΕΣ 250 ΕΥΡΩ ΤΟΝ ΜΗΝΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΓΙΑ ΧΡΟΝΙΚΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΑΠΟΠΛΗΡΩΘΕΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΚΑΙ ΕΝΤΟΚΑ ( ΚΑΤΑ ΜΕΣΟΝ ΛΟΙΠΟΝ ΟΡΟ ΠΕΡΙΠΟΥ 450€ ΤΟΝ ΜΗΝΑ ) ΤΑ ΔΑΝΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΠΕΡΙΠΟΥ 1.500.000 ΑΡΑ ΘΑ ΕΙΣΕΠΡΑΤΤΕ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΣΕ ΕΤΗΣΙΑ ΒΑΣΗ 8 ΔΙΣ 100 ΕΚΑΤ. ΜΗΠΩΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟ ΜΕΛΕΤΗΣΟΥΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ ΕΠΑΝΕΚΙΝΗΣΗ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ
    ΚΕΡΔΟΣ ΜΕΓΑΛΟ Η ΑΓΟΡΑ ΘΑ ΠΑΡΕΙ ΤΑ ΕΠΑΝΩ ΤΗΣ.
    Η ΡΕΥΣΤΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΝΟΙΚΟΚΥΡΙΩΝ ΕΙΝΑΙ ΑΜΕΣΗ ΜΕ ΠΛΗΡΩΜΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΦΠΑ ΤΑΜΕΙΑ ΚΛΠ ΕΤΣΙ ΑΠΛΑ …….

    2.ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ ΠΙΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΕΚΒΙΑΣΜΟΥΣ ΣΕ ΑΝΕΡΓΟΥΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΣΕ ΔΕΙΝΗ ΘΕΣΗ.
    Η ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ 3869/10 ΚΑΙ ΓΙΑ ΜΙΚΡΟΥΣ ΕΜΠΟΡΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΓΚΑΙΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΡΘΟΥΝ ΝΕΑ ΜΕΤΡΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΣΤΙΣ ΔΟΣΕΙΣ ΤΟΥ ΤΕΜΠΕ
    3.ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΛΥΣΟΥΝ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟΚΟΓΛΥΦΙΚΑ ΜΑΓΑΖΙΑ,
    ΣΤΗΡΙΖΟΝΤΑΙ ΣΤΟ ΠΑΡΑΕΜΠΟΡΙΟ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΛΑΜΟΓΙΕΣ ΜΕΣΩ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟΥ
    ΕΤΑΙΡΙΕΣ ΜΕ ΧΡΗΜΑΤΗΣΤΙΡΙΑΚΗ ΑΞΙΑ 1 ΕΚΑΤ,€ ΠΟΥΛΗΘΗΚΑΝ 900 ΕΚΑΤ €
    ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΑΔΕΞΙΟΤΗΤΑ ΑΠΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΣΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΠΕΙΡΑ ΕΝΟΣ ΜΙΚΡΟΥ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ
    ΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΕΠΙΤΕΛΕΙΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥΣ ΑΝΑΛΥΤΕΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΠΕΡΙΠΤΕΡΟ ΙΣΩΣ ΚΑΝΟΥΝ ΓΙΑ ΚΑΠΟΙΑ ΛΟΜΠΙ ΤΟΥ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ

    4.ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΕΧΟΥΝ ΕΠΙΣΦΑΛΕΙΣ ΑΠΑΙΤΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΑ ΟΜΟΛΟΓΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΦΟΥΣΚΑΣ ΤΟΥ ΔΑΝΕΙΣΜΟΥ ΤΩΝ ΙΔΙΩΤΩΝ ΤΩΝ ΑΥΤΟΑΠΑΣΧΟΛΟΥΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΜΙΚΡΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ
    Η ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ ΕΓΙΝΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΡΕΥΣΤΟΤΗΤΑ ΚΑΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ ΕΔΩΣΑΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ
    Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ 28 ΔΙΣ €
    Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ 130 ΔΙΣ €
    ΚΑΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΠΑΠΑΔΗΜΟΥ ΑΛΛΑ 30 ΔΙΣ €
    ΣΥΝΟΛΟ 198 ΔΙΣ €
    Η ΣΤΗΡΙΞΗ ΑΠΟ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ ΕΙΝΑΙ ΛΑΘΟΣ

    ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙ

    1 ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΟΥΝ ΟΙ ΑΧΡΗΣΤΟΙ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΙ ΔΕΚΟ Μ.Κ.Ο
    2 ΑΡΣΗ ΜΟΝΙΜΟΤΗΤΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΥΠΕΥΘ.ΟΙ ΕΛΛ, ΥΠΑΛ.
    3 ΝΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΠΡΟΤΥΠΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΤΟΥ ΕΜΨΥΧΟΥ ΥΛΙΚΟΥ
    4 ΝΑ ΑΞΙΟΠΟΙΗΘΕΙ Η ΔΗΜ. ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΑΟΖ, ΕΝΕΡΓΕΙΑ ,ΝΕΡΟ,
    5.ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΝΕΕΣ ΠΑΡΑΓΩΓΕΣ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗ ΤΩΝ ΥΠΟΠΡΟΙΟΝΤΩΝ.
    ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΑ –ΕΚΤΡΟΠΗ ΑΧΕΛΩΟΥ.
    6. ΝΕΑ ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΑ ΕΡΓΑ ( ΠΧ ΟΔΙΚΟΣ ΑΞΟΝΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ – ΜΠΟΥΡΚΑΣ) ΚΑΙ ΣΥΝΔΕΣΗ ΜΕ ΟΛΕΣ ΤΗΣ ΠΟΛΕΙΣ ΤΟΥ ΕΥΞΕΙΝΟΥ ΜΕ ΟΧΗΜΑΤΑΓΩΓΑ ( ΑΥΞΗΣΗ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΣΤΗΝ Β.ΕΛΛΑΔΑ)
    7Η εφαρμογή της πρότασης των Ανεξάρτητων Ελλήνων με τη δημιουργία ενός ΕΘΝΙΚΟΥ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥ ΟΦΕΙΛΕΤΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ εξασφαλίζει ένα πραγματικό κίνητρο για την επανεκκίνηση της Ελληνικής επιχειρηματικότητας και, ειδικότερα, για την αναβίωση της Μικρομεσαίας Ελληνικής Επιχείρησης, η οποία είναι το μεγαλύτερο θύμα της οικονομικής κρίσης, αφού ο άνεργος επιχειρηματίας δεν έχει δικαίωμα ούτε ακόμη στο Επίδομα Ανεργίας.

    8 ΝΑ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΘΕΙ Η ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΟΣ ΜΑΣ

    Η ΡΑΧΟΚΟΚΑΛΙΑ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΟΙ ΜΙΚΡΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΟΙ ΑΜΙΣΘΟΙ ΑΥΤΟΙ ΔΗΜ ΥΠΑΛΗΛΟΙ ΝΑ ΒΟΗΘΗΘΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΑΝΩΔΥΝΑ ΚΑΙ ΜΕ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΓΙΑΤΙ ΕΧΟΥΜΕ ΚΛΕΙΣΕΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟ ΞΕΡΟΥΜΕ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΝΕΡΓΟΙ ΜΕΣΑ ΣΤΑ ΜΑΓΑΖΙΑ ΜΑΣ .
    ΘΥΜΑΤΑ ΣΤΟΝ ΒΩΜΟ ΤΗΣ ΕΠΙΒΙΩΣΗΣ ΤΟΥ ΧΡΗΜΑΤΟΠΙΣΤΩΤΙΚΟΥ ΤΟΜΕΑ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΑΥΤΟΑΠΑΣΧΟΛΟΥΜΕΝΟΙ ΟΙ ΜΙΚΡΟΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΝΟΙΚΟΚΥΡΙΑ ΟΙ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΕΥΡΩΠΑΙΚΕΣ ΘΑ ΠΑΡΟΥΝ 489 ΔΙΣ € ΑΠΟ Ε.Κ.Τ. 1% ΕΠΙΤΟΚΙΟ

    ΙΩΑΚΕΙΜ ΣΤΕΛΙΟΣ ΤΟΥ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Να είστε κόσμιοι στα μηνύματά σας..Ας σεβαστούμε τον χώρο και τους σχολιαζοντες...

Οικονομία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΔΙΕΘΝΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Κράτος

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΥΓΕΙΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ναυτιλία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Life Style

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ταξίδια

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ασφαλιστική Αγορά

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »
 
Support : Δημιουργία ιστοσελίδας | Al.Ge Template | Πρότυπο ΒΒ2
Copyright © 2013. "Ο ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ" - All Rights Reserved
Τεχνική Επιμέλεια - Δημιουργία ιστοσελίδας - Εμπνευσμένο από Al.Ge
Proudly powered by Al.Ge Template