Με σούπερ Ρονάλντο η Πορτογαλία στα προημιτελικά

Δευτέρα 18 Ιουνίου 2012




Άκουσε πολλά, από εχθρούς και φίλους, στο προηγούμενο ματς με την Δανία και αποφάσισε να δώσει απαντήσεις. Ο Κριστιάνο Ρονάλντο, περί ου ο λόγος, πήρε από το χεράκι την Πορτογαλία και την οδήγησε σε νίκη με 2-1 επί της Ολλανδίας και στην πρόκριση στους "8" της διοργάνωσης, όπου θα αντιμετωπίσει την Τσεχία.
Ο "CR" σκόραρε δύο γκολ, είχε δύο δοκάρια και γενικότερα έπαιζε σαν... αφηνιασμένος. Απογοητευτικοί οι Οράνιε, που προηγήθηκαν με τον Φαν Ντερ Φάαρτ, αλλά στη συνέχεια κατέρρευσαν...
Με όλα τα... βαριά χαρτιά και φουλ επίθεση ξεκίνησε το παιχνίδι η Ολλανδία που εξ αρχής ήθελε νίκη με δύο γκολ διαφορά για να προκριθεί σε συνδυασμό με μη νίκη της Δανίας. Οι "Οράνιε" μπήκαν δυνατά και μόλις στο 11ο λεπτό άνοιξαν το σκορ με εκπληκτικό σουτ του Φαν Ντερ Φάαρτ στην δεξιά γωνία του Ρουί Πατρίτσιο.



                                   





Η... ορμή των Ολλανδών, όμως, εξαντλήθηκε κάπου εκεί, με τους Πορτογάλους να εξαπολύουν επίθεση κατά κύματα. Στο 16' ο Ρονάλντο είχε σουτ στο δοκάρι, στο 17' το πλασέ του Πόστιγκα απέκρουσε σε κόρνερ ο Στεκέλενμπουργκ, στο 18' σουτ του Μεϊρέλες κατέληξε στην εξωτερική πλευρά των διχτύων, ενώ στο 23' κεφαλιά του Ρονάλντο απέκρουσε ο γκολκίπερ της Ολλανδίας.

Η άμυνα των "Οράνιε" έμοιαζε... τρικυμία εν κρανίω και η ισοφάριση ήταν θέμα χρόνου. Στο 28', λοιπόν, από εξαιρετική πάσα του Ζοάο Περέιρα, ο Ρονάλντο βγαίνει τετ α τετ και με πλασέ ισοφαρίζει σε 1-1 για την Πορτογαλία. Μέχρι να λήξει το ημίχρονο οι Ιβηρες είχαν ακόμα 5 φάσεις με τους Νάνι (30'), Ρονάλντο (33', 35', 41') και Βελόσο (38') για να σκοράρουν!

Οι Πορτογάλοι ήταν ανώτεροι και στο δεύτερο ημίχρονο και μολονότι τους ακυρώθηκε γκολ του Πόστιγκα ως οφσάιντ (σωστά) στο 60ό λεπτό και έχασαν κλασικές ευκαιρίες με τους Κοεντράο στο 66' και Νάνι στο 72' που απέκρουσε σωτήρια ο Στεκέλενμπουργκ, βρήκαν το δρόμο προς τα δίχτυα και πάλι με τον Ρονάλντο στο 74', κάνοντας το 2-1.

Η Ολλανδία με τον Φαν Ντερ Φάαρτ στο 82' είχε σουτ στο δοκάρι, ενώ κι άλλο δοκάρι (δεύτερο) είχε ο Ρονάλντο στο 89ο λεπτό για την Πορτογαλία. Οι Ιβηρες πήραν την πρόκριση στους "8" και θα αντιμετωπίσουν την Πέμπτη την Τσεχία, ενώ οι "Οράνιε" αποκλείονται για πρώτη φορά μετά το 1988, από τη φάση των ομίλων και μάλιστα χωρίς να πάρουν ούτε έναν βαθμό, όντες η μεγαλύτερη απογοήτευση της φετινής διοργάνωσης.
Share this article :

0 comments:

Πείτε μας την γνώμη σας

Έχετε κάτι να μας'προτείνετε ... !

Οικονομία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΔΙΕΘΝΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Κράτος

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΥΓΕΙΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ναυτιλία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Life Style

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ταξίδια

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ασφαλιστική Αγορά

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »
 
Support : Δημιουργία ιστοσελίδας | Al.Ge Template | Πρότυπο ΒΒ2
Copyright © 2013. "Ο ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ" - All Rights Reserved
Τεχνική Επιμέλεια - Δημιουργία ιστοσελίδας - Εμπνευσμένο από Al.Ge
Proudly powered by Al.Ge Template