Επιτυχημένη η επέμβαση στο μάτι του Α. Σαμαρά

Σάββατο 23 Ιουνίου 2012


 
Σε επέμβαση στο μάτι υποβλήθηκε το πρωί του Σαββάτου ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, καθώς την Παρασκευή, μετά από οφθαλμολογικές εξετάσεις, διαπιστώθηκε ότι εμφάνιζε αρχή αποκόλλησης αμφιβληστροειδούς.Ο κ. Σαμαράς έφτασε στο Αττικό Νοσοκομείο λίγο μετά τις 9 το πρωί, αλλά η επέμβαση άρχισε στις 11, καθώς απαιτήθηκε αρκετός χρόνος για την προεγχειρητική προετοιμασία και την αναισθησία.

Η επέμβαση πραγματοποιήθηκε από ιατρική ομάδα με επικεφαλής τον διευθυντή της β΄πανεπιστημιακής οφθαλμολογικής κλινικής του νοσοκομείου, Πάνο Θεοδοσιάδη.

Σε δηλώσεις τους προς τους δημοσιογράφους τόσο ο διοικητής του νοσοκομείου ΑΤΤΙΚΟΝ, Η. Λαμπίρης, όσο και ο επικεφαλής της ομάδας, που πραγματοποίησε την επέμβαση, Π. Θεοδωσιάδης, ανέφεραν ότι στόχος της επέμβασης ήταν η πλήρη αποκατάσταση της βλάβης, κάτι που επετεύχθη και γι αυτό τον λόγο δεν θα χρειαστεί να ακολουθηθεί θεραπεία.

Οι επιστήμονες έκριναν ως σοβαρή την αποκόλληση του αμφιβληστροειδούς και είπαν ότι ο νέος πρωθυπουργός έπρεπε να μπει άμεσα στο χειρουργείο, διότι υπήρχε κίνδυνος να αποκολληθεί ακόμη και η ωχρά, η οποία, την Παρασκευή που έγιναν οι εξετάσεις, φάνηκε ότι ήταν ακέραιη.

Από το αιμάτωμα στην αποκόλληση

Σύμφωνα με πληροφορίες το πρόβλημα στο αριστερό του μάτι είχε ξεκινήσει πριν τις εκλογές της 6ης Μαΐου και παρουσιάστηκε αρχικά με ένα αιμάτωμα.

Τότε είχε επισκεφθεί τον διευθυντή της Β' Πανεπιστημιακής Οφθαλμολογικής κλινικής του Αττικού Νοσοκομείου κ. Π. Θεοδοσιάδη (είναι ο γιατρός που θα τον χειρουργήσει), ο οποίος του συνέστησε φαρμακευτική αγωγή.

Ωστόσο διαπιστώθηκε και αποκόλληση του αμφιβληστροειδούς, με αποτέλεσμα ο κ. Σαμαράς να υποβληθεί σε μικροεπέμβαση σε ιδιωτικό ιατρείο. Λόγω της πίεσης της προεκλογικής περιόδου, ο αμφιβληστροειδής αποκολλήθηκε εκ νέου και έτσι υπάρχει η ανάγκη νέας χειρουργικής επέμβασης.

Θα πάει στη Σύνοδο Κορυφής;

Ήδη αναβλήθηκε η συνεδρίαση της ΚΟ της Νέας Δημοκρατίας, που είχε προγραμματιστεί για το απόγευμα της Παρασκευής, ενώ φόβοι εκφράζονται και για το αν πώς θα μεταβεί ο πρωθυπουργός στη Σύνοδο Κορυφής στις 28 και 29 Ιουνίου.

Είναι πιθανό, μετά την επέμβαση ο κ. Σαμαράς να μην μπορέσει να ταξιδέψει με αεροπλάνο, ωστόσο όλα θα κριθούν από τη γνωμάτευση των γιατρών, μετά την επέμβαση.

Οι εξετάσεις που θα πραγματοποιηθούν την Κυριακή θα μας δώσουν την οριστική απάντηση για το αν θα καταφέρει να ταξιδέψει τελικά.

news247
Share this article :

0 comments:

Πείτε μας την γνώμη σας

Έχετε κάτι να μας'προτείνετε ... !

Οικονομία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΔΙΕΘΝΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Κράτος

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΥΓΕΙΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ναυτιλία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Life Style

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ταξίδια

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ασφαλιστική Αγορά

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »
 
Support : Δημιουργία ιστοσελίδας | Al.Ge Template | Πρότυπο ΒΒ2
Copyright © 2013. "Ο ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ" - All Rights Reserved
Τεχνική Επιμέλεια - Δημιουργία ιστοσελίδας - Εμπνευσμένο από Al.Ge
Proudly powered by Al.Ge Template