Αιματηρές μάχες στα περίχωρα της Δαμασκού .Περισσότεροι από 250 στρατιώτες αυτομόλησαν..

Τρίτη 26 Ιουνίου 2012


 Δέκα νεκροί είναι ο απολογισμός μέχρι στιγμής των μαχών που γίνονται ανάμεσα στον συριακό στρατό και τους αντάρτες σε απόσταση 8 χιλιομέτρων από το κέντρο της Δαμασκού, γύρω από τις θέσεις της Ρεπουμπλικανικής Φρουράς, επίλεκτου σώματος που είναι επιφορτισμένο με την ασφάλεια της συριακής πρωτεύουσας και των προαστίων της, σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.Συνολικά ο απολογισμός των νεκρών σήμερα σε ολόκληρη τη χώρα ανέρχεται σε 58, μεταξύ των οποίων 30 άμαχοι και 24 μέλη των κυβερνητικών δυνάμεων, σύμφωνα με την οργάνωση αυτή, η οποία δεν ήταν σε θέση να διευκρινίσει αν τα θύματα των μαχών που γίνονται κοντά στη Δαμασκό είναι στρατιώτες, άμαχοι ή αντάρτες.

Οι μάχες αυτές που ξεκίνησαν την αυγή συνεχίζονταν σήμερα το απόγευμα γύρω από τις θέσεις της Ρεπουμπλικανικής Φρουράς στην Κουντσάγια και την αλ Χάμα, σε απόσταση 8 χιλιομέτρων από την πλατεία των Ομεϊάδων, που είναι η καρδιά της Δαμασκού, δήλωσε ο πρόεδρος του Παρατηρητηρίου Ράμι Αμπντέλ Ραχμάν.

Το επίσημο συριακό πρακτορείο ειδήσεων Sana μετέδωσε από την πλευρά του ότι «δεκάδες τρομοκράτες» σκοτώθηκαν στις μάχες στην αλ Χάμα και ότι «άλλοι τρομοκράτες» διαφόρων αραβικών εθνικοτήτων συνελήφθησαν.

Την ίδια ώρα ακτιβιστές δήλωσαν σήμερα ότι τουλάχιστον 250 Σύροι στρατιώτες αυτομόλησαν και προσχώρησαν στις τάξεις των ανταρτών στην βόρεια επαρχία Ιντλίμπ.

"Οι στρατιώτες αυτομόλησαν και προσχώρησαν στο σώμα των ανταρτών στην περιοχή Μάαρατ αλ Ναμάαν κοντά στην συρο-τουρκική μεθόριο», δήλωσε ο ακτιβιστής Όμαρ Χόμσι στο Γερμανικό Πρακτορείο από την κεντρική επαρχία της Χομς.

Βίντεο καταστροφής κυβερνητικών αρμάτων μάχης από τους στασιαστές

Εν τω μεταξύ, οι Σύροι αντιπολιτευόμενοι ανήρτησαν σήμερα στο Ιντερνέτ εικόνες βίντεο που εμφανίζουν απανθρακωμένα άρματα μάχης, όπως επίσης και ένα ελικόπτερο τυλιγμένο στους καπνούς και τις φλόγες, τα οποία υποστηρίζουν πως κατέστρεψαν μετά την προσγείωσή του σε έκταση στα βόρεια της επαρχίας Ιντλίμπ μεταφέροντας στρατιώτες των κυβερνητικών ειδικών δυνάμεων.

Ερασιτεχνικό βίντεο στο Ιντερνέτ εμφανίζει ένα στρατιωτικό ελικόπτερο με τους έλικές του να γυρίζουν, ως εάν είχε προσγειωθεί μόλις πριν. «Ειδικές δυνάμεις αναπτύχθηκαν με ελικόπτερα για να σκοτώσουν αμάχους στην πόλη Μαρ Ντίμπσι», τονίζει ο αφηγητής του βίντεο με ασθμαίνουσα φωνή, υπό τον ήχο διαρκών πυροβολισμών.

Δεύτερο βίντεο, που όπως φαίνεται προέρχεται από την ίδια πόλη, παρουσιάζει το ελικόπτερο να φλέγεται.

Άλλα βίντεο που αναρτήθηκαν σήμερα από τους στασιαστές εμφανίζουν τα απανθρακωμένα λείψανα από τέσσερα άρματα μάχης και δύο ΒΜΡ- ρωσικής κατασκευής τεθωρακισμένα οχήματα. Σε ένα από τα βίντεο εμφανίζεται ένας μαχητής να εκτοξεύει οπλοβομβίδες εναντίον ενός άρματος μάχης.

Κατά τη διάρκεια της περασμένης εβδομάδας υπήρξε μία κατακόρυφη αύξηση στον αριθμό των επιθέσεων που έχουν επιχειρήσει οι δυνάμεις των στασιαστών, ενώ κάτοικοι των περιοχών εκείνων τονίζουν πως τα κυβερνητικά στρατεύματα έχουν χάσει τον έλεγχο σε πολλές πόλεις και κοινότητες.

ΗΠΑ: Αυξάνονται τα σημάδια ότι ο Άσαντ χάνει τον έλεγχο στη Συρία

Οι λιποταξίες στο στρατό, οι συγκρούσεις κοντά στη Δαμασκό και η καταστροφή του τουρκικού αεροσκάφους από τη Συρία, αποτελούν σημάδια ότι το καθεστώς Άσαντ χάνει όλο και περισσότερο τον έλεγχο, εκτίμησε σήμερα ο Λευκός Οίκος.

Ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Τζέι Κάρνεϊ, σε δηλώσεις του επί του προεδρικού αεροσκάφους Air Force One που μετέφερε τον Μπαράκ Ομπάμα σε μια σύνοδο της προεκλογικής του εκστρατείας, υπογράμμισε ιδιαίτερα «την αποστασία υψηλόβαθμων στελεχών» του καθεστώτος.

"Το καθεστώς του Μπασάρ αλ-Ασάντ χάνει σιγά-σιγά τον ελεγχό του στη χώρα», δήλωσε ο Κάρνεϊ στους δημοσιογράφους.

Ένας σύρος στρατηγός και δύο συνταγματάρχες λιποτάκτησαν και πέρασαν στην Τουρκία το βράδυ της Κυριακής προς Δευτέρα, δήλωσε σήμερα τουρκική διπλωματική πηγή, ανεβάζοντας σε 13 τον αριθμό των λιποταξιών από στρατηγούς της Συρίας που πέρασαν σε τουρκικό έδαφος.

Εξάλλου, ένα τουρκικό F-4 Phantom καταρρίφθηκε την Παρασκευή από τη Συρία, ενώ πραγματοποιούσε εκπαιδευτική αποστολή πάνω από διεθνή ύδατα, σύμφωνα με την Άγκυρα. Η Δαμασκός εκτιμά από την πλευρά της ότι παραβίασε τον εναέριο χώρο της Συρίας.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες εξακολουθούν να έχουν ως στόχο την υλοποίηση μιας πολιτικής μετάβασης χωρίς τον Μπασάρ αλ Ασαντ επανέλαβε σήμερα ο Τζέι Κάρνεϊ. «Η άποψή μας είναι ότι αυτή η μετάβαση δεν μπορεί να γίνει με τον Άσαντ».

Είναι «κεφαλαιώδες η διεθνής κοινότητα να είναι ενωμένη» για να εργαστεί για μια πολιτική μετάβαση στη Συρία, εκτίμησε, ενώ ο διεθνής απεσταλμένος Κόφι Αναν προσπαθεί να οργανώσει σύνοδο των μεγάλων δυνάμεων στη Γενεύη το Σάββατο για να συζητήσουν το σχέδιο των έξι σημείων για τον τερματισμό της κρίσης.

Η Ρωσία, παραδοσιακή σύμμαχος της Δαμασκού, θα πρέπει να συμμετάσχει στη σύνοδο του Σαββάτου, σύμφωνα με το Ρώσο Πρέσβη στον ΟΗΕ, Βιτάλι Τσούρκιν. Αλλά η Μόσχα, μέσω του υπουργού της των Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ δήλωσε σήμερα ότι το Ιράν θα πρέπει επίσης να συμμετάσχει στη σύνοδο, κάτι στο οποίο αντιτάσσονται οι Δυτικοί.

"Είχαμε παραγωγικές συναντήσεις με τη Ρωσία», δήλωσε ο Κάρνεϊ. «Αλλά δεν υπάρχει αμφιβολία για το γεγονός ότι έχουμε διαφορετικές απόψεις» σε ορισμένα σημεία, πρόσθεσε.

Πηγή: ΑΜΠΕ
Share this article :

0 comments:

Πείτε μας την γνώμη σας

Έχετε κάτι να μας'προτείνετε ... !

Οικονομία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΔΙΕΘΝΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Κράτος

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΥΓΕΙΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ναυτιλία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Life Style

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ταξίδια

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ασφαλιστική Αγορά

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »
 
Support : Δημιουργία ιστοσελίδας | Al.Ge Template | Πρότυπο ΒΒ2
Copyright © 2013. "Ο ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ" - All Rights Reserved
Τεχνική Επιμέλεια - Δημιουργία ιστοσελίδας - Εμπνευσμένο από Al.Ge
Proudly powered by Al.Ge Template