Εξορύξεις στο διάστημα ξεκινά ο Πίτερ Διαμαντής με τον Τζ. Κάμερον + τoυς CEO της Google

Σάββατο 5 Μαΐου 2012


Ευχάριστο σοκ στην παγκόσμια επιστημονική κοινότητα από τον ομογενή Πίτερ Διαμαντής*. Ανακοίνωσε ότι κατασκευάζει διαστημόπλοιο που θα κάνει εξορύξεις σε αστεροειδείς, που είναι πλούσιοι σε πλουτώνιο, χρυσό, πλατίνα, σίδηρο, νικέλιο, θείο, νερό.
Τη χρηματοδότηση του έργου -περίπου 2.6 εκατομμύρια δολάρια- θα αναλάβουν ο διευθύνων σύμβουλος και o πρόεδρος της Google, Λάρυ Πέιτζ και Έρικ Σμιτ, αλλά και σκηνοθέτης και εξερευνητής βυθών James Cameron! 
*Ο Πίτερ Διαμαντής θεωρείται ως ο «πάτρονας των ιδιωτικών διαστημικών αποστολών»...
..., ενώ έχει διαθέσει συνολικά 20 εκατομμύρια δολ. ως έπαθλα σε διαγωνισμούς «sci-fi» εφευρέσεων**.
Peter Diamantis, founder, Chairman, CEO of the X PRIZE Foundation 
«Από τα εφηβικά μου χρόνια ήθελα να γίνω ανθρακωρύχος αστεροειδών. Το έβλεπα πάντα σαν ένα λαμπερό όραμα για το πού θα μπορούσαμε να πάμε».
Η ιδέα του άρχισε ήδη να υλοποιείται. Ο Πίτερ Διαμαντής ίδρυσε την Planetary ResourcesInc. (www.planetaryresources.com) και συσπείρωσε γύρω του για τη σύσταση της επιφανή πρόσωπα της επιστημονικής κοινότητας, τον Eric Anderson (αεροναυπηγό που έστησε την εταιρεία διαστημικών ταξιδιών), 2 τεχνικούς από τη NASA, τον Chris Lewincki και τον Chris Voorhees, τον σκηνοθέτη και εξερευνητή βυθών James Cameron, μια αστροφυσικό καθηγήτρια του MIT, έναν αστροναύτη, έναν επιτελή της NASA, έναν πρώην τεχνικό διευθυντή της Microsoft κι έναν απόστρατο αρχηγό της αεροπορίας.
Προκείμενου να είναι διαθέσιμες μέχρι το 2025 οι πλουτοπαραγωγικές πηγές του διαστήματος που διαθέτουν οι αστεροειδείς -πλουτώνιο, σίδηρο, νικέλιο, θείο, νερό καθώς και άλλα υλικά χρήσιμα στην παραγωγή ημι-αγωγών- η εταιρεία θα θέσει σε εφαρμογή το εξής πρόγραμμα:
- Σε 1η φάση, στόχος του κ. Διαμαντή είναι η κατασκευή του Leo. Το δορυφορικό τηλεσκόπιο που θα χαρτογραφήσει τους ήδη υπάρχοντες αστεροειδείς και θα «ανακαλύψει» νέους.
- 2 σειρές ρομποτικών δορυφόρων, οι Arkyd Series 200 - Interceptor και Arkyd Series 300 - Rendezvous Prospector, με ακτίνες λέιζερ θα τηλεπισκοπήσουν τους «βράχους του διαστήματος» και θα εντοπίσουν τα πολύτιμα μέταλλα.
- Το νερό που μπορεί να αποσπαστεί από τους αστεροειδείς δύναται να διασπάται σε υδρογόνο και οξυγόνο, ώστε να παράγεται καύσιμο για διαστημόπλοια. Στόχος των ιδρυτών είναι να δημιουργήσουν μια αποθήκη καυσίμων στο διάστημα μέχρι το 2020.
Η Planetary Resources υπολογίζει ότι μέχρι το 2025 θα ολοκληρωθεί η εξορυκτική τεχνολογία στη Σελήνη.
Τη χρηματοδότηση του έργου -θα κοστίσει 2.6 εκατομμύρια δολάρια- θα αναλάβουν ανώτατα στελέχη του Google και πολυεκατομμυριούχοι, επενδυτές, υπουργοί και επιχειρηματίες της Αμερικής. Το έργο αυτό (που δεν τόλμησε να υλοποιήσει η NASA και το ινστιτούτο μελετών του διαστήματος) θα αποφέρει τεράστια κέρδη. Ενδεικτικά, ένας αστεροειδής 500 μέτρων πλούσιος σε πολύτιμα ορυκτά και μέταλλα θα μπορεί με «ξεζούμισμά του» να παράγει ποσότητα του ίδιου υλικού που έχει εξορυχθεί μέχρι σήμερα από τη Γη.

Η πρωτοποριακή αυτή ιδέα αποτελεί Καλή Είδηση διότι η υλοποίησή της θα ανοίξει νέα σελίδα στη διαστημική επιστήμη, ενώ αναμένεται να επηρεάσει θετικά και πολλούς άλλους τομείς της βιομηχανίας, αλλά και της οικονομίας, του περιβάλλοντος, της κοινωνίας.
pathfinder.g
Share this article :

0 comments:

Πείτε μας την γνώμη σας

Έχετε κάτι να μας'προτείνετε ... !

Οικονομία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΔΙΕΘΝΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Κράτος

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΥΓΕΙΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ναυτιλία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Life Style

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ταξίδια

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ασφαλιστική Αγορά

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »
 
Support : Δημιουργία ιστοσελίδας | Al.Ge Template | Πρότυπο ΒΒ2
Copyright © 2013. "Ο ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ" - All Rights Reserved
Τεχνική Επιμέλεια - Δημιουργία ιστοσελίδας - Εμπνευσμένο από Al.Ge
Proudly powered by Al.Ge Template