Παναγιώτης Μελάς:Ο Ελληνικός λαός πληρώνει τα χάλια του Ε.Ο.Π.Υ.Υ

Δευτέρα 28 Μαΐου 2012



Η ίδρυση του Ε.Ο.Π.Υ.Υ., που αφορά κυρίως την Πρωτοβάθμια Περίθαλψη και ενσωματώνει τα Ταμεία ΙΚΑ, ΟΓΑ, ΟΑΕΕ, ΟΠΑΔ, Οίκο Ναύτου και ΤΑΥΤΕΚΟ, θα έπρεπε να εξασφαλίσει την παροχή καλύτερων υπηρεσιών Υγείας. Δυστυχώς όμως, η υποβάθμιση των υπηρεσιών Υγείας έχει προκαλέσει ακόμη μεγαλύτερα προβλήματα στους ασφαλισμένους. Αυτό οφείλεται στη μη στήριξή του οικονομικά από τον κρατικό προϋπολογισμό. 

Η χρηματοδότησή του, αρχικά υπολογίστηκε στο 0,6% του ΑΕΠ, που αντιστοιχεί σε 2,750 δις ευρώ, στη συνέχεια όμως μειώθηκε στο 0,4% του ΑΕΠ, δηλαδή στα 2,250 δις ευρώ, λόγω υλοποίησης των μνημονιακών επιταγών. Να σημειωθεί ότι, παλαιότερα η χρηματοδότηση προς τα Ασφαλιστικά αυτά Ταμεία ανερχόταν στα 4 δις ευρώ. 

Αποτέλεσμα των παραπάνω είναι, ο Ε.Ο.Π.Υ.Υ. να οφείλει στους φαρμακοποιούς 272 εκατ. ευρώ και, από παλαιότερα χρέη των Ταμείων, η οφειλή να φτάνει στο ποσό των 540 εκατ. ευρώ. Δεν είναι δυνατόν ο φαρμακευτικός κλάδος να μπορεί να ανταπεξέλθει στις υποχρεώσεις του, όταν πληρώνει τα φάρμακα στους βιομηχάνους, πληρώνει Φ.Π.Α. και φόρους, χωρίς να έχει εισπράξει χρήματα από τον Ε.Ο.Π.Υ.Υ.. Αυτή είναι μια παράνομη και αντισυμβατική συμπεριφορά του κράτους που οδηγεί σε οικονομικό αφανισμό τα φαρμακεία. 

Απολύτως δικαιολογημένα, οι φαρμακοποιοί αποφάσισαν από τις 23 Μαΐου την αναστολή της επί πιστώσει χορήγησης φαρμάκων, αφού δεν αντέχουν άλλο το οικονομικό βάρος και τα φαρμακεία οδηγούνται σε κατάρρευση. 

Την ευθύνη για την απόφαση αυτή των φαρμακοποιών, τη φέρει το κράτος, που δεν χρηματοδοτεί τον Ε.Ο.Π.Υ.Υ. ούτως ώστε να εισπράξουν τα χρήματά τους. Η αναστολή χορήγησης φαρμάκων στους ασφαλισμένους του Ε.Ο.Π.Υ.Υ. έχει δυσάρεστες συνέπειες σε μισθωτούς και συνταξιούχους, που υποχρεούνται να αγοράσουν τα φάρμακα πληρώνοντάς τα από την τσέπη τους, πράγμα που έχει επιπτώσεις στην Υγεία τους και την κοινωνική τους ζωή. 

Εμείς, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες, τονίζουμε ότι η Υγεία είναι το πολυτιμότερο αγαθό. Για αυτό, επιβάλλεται το κράτος να παραμερίσει τις έξωθεν εντολές και να χρηματοδοτήσει τον Ε.Ο.Π.Υ.Υ, ώστε να πληρωθούν οι φαρμακοποιοί για να μπορέσουν να χορηγήσουν και πάλι φάρμακα στους ασφαλισμένους μέσω του Ταμείου τους».
Share this article :

0 comments:

Πείτε μας την γνώμη σας

Έχετε κάτι να μας'προτείνετε ... !

Οικονομία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΔΙΕΘΝΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Κράτος

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΥΓΕΙΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ναυτιλία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Life Style

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ταξίδια

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ασφαλιστική Αγορά

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »
 
Support : Δημιουργία ιστοσελίδας | Al.Ge Template | Πρότυπο ΒΒ2
Copyright © 2013. "Ο ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ" - All Rights Reserved
Τεχνική Επιμέλεια - Δημιουργία ιστοσελίδας - Εμπνευσμένο από Al.Ge
Proudly powered by Al.Ge Template