Τελευταίος χαιρετισμός στον Βασίλη Κωνσταντακόπουλο

Παρασκευή 28 Ιανουαρίου 2011


Τον τελευταίο χαιρετισμό τους στον καπετάν Βασίλη Κωνσταντακόπουλο απέτισαν χθες στον Ιερό Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος, στη Λεωφόρο Συγγρού, χιλιάδες επώνυμοι και ανώνυμοι πολίτες. Ανθρωποι που γνώριζαν ή απλώς είχαν ακούσει για τον καπετάν Βασίλη, που ξεκίνησε πουλώντας κουμπιά, μοιράζοντας γάλα, εργάσθηκε ως ναύτης και με το πείσμα και τη δυναμική του έφτιαξε έναν από τους μεγαλύτερους και ισχυρότερους επιχειρηματικούς ομίλους στη χώρα, σε θάλασσα και στεριά.

Παρόντες στη νεκρώσιμη ακολουθία, πλήθος πολιτικών, μεταξύ των οποίων ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Αντώνης Σαμαράς, ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης, ο υπουργός Θαλασσίων Υποθέσεων Γιάννης Διαμαντίδης, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Χρήστος Παπουτσής, ο υφυπουργός Τουρισμού Γιώργος Νικητιάδης, ο Δημήτρης Αβραμόπουλος, ο Πάνος Παναγιωτόπουλος, η Ντόρα Μπακογιάννη, ο Στέφανος Μάνος, ο Γιώργος Ανωμερίτης κ. ά. Επίσης, παραβρέθηκαν δεκάδες Ελληνες εφοπλιστές, με έδρα τους τόσο την Ελλάδα όσο και το εξωτερικό.
«Ο πατέρας μας είχε αστείρευτη ενέργεια και όρεξη για ζωή και δημιουργία. Είχε κοφτερό - πρακτικό μυαλό και διαίσθηση, αλλά και την τόλμη και το θάρρος να παίρνει πολύ γρήγορες και σωστές αποφάσεις για σημαντικά πράγματα. Εβρισκε γρήγορα την ουσία σε ό, τι θέμα κι αν του έβαζες, έδινε πολύ απλές λύσεις και εξηγήσεις για πράγματα εξαιρετικά πολύπλοκα ή δύσκολα να εξηγηθούν. Μπορούσε πολύ γρήγορα να συνδεθεί συναισθηματικά με τον συνομιλητή του και να του εμπνεύσει εμπιστοσύνη και σεβασμό. Ηταν πάντα αληθινός και ντόμπρος, ήταν πάντα ο εαυτός του», ανέφερε στην επικήδεια ομιλία του ο Αχιλλέας, ένας από τους τρεις γιους του καπετάν Βασίλη.Ο καπετάν Βασίλης, όπως αναφέρθηκε, πάντοτε έλεγε και δημοσίως ότι την προκοπή της οικογένειάς του τη χρωστούσε στην Κάρμεν. Από την αρχή πίστεψε σ’ εκείνον και στις δυνατότητές του, όταν ακόμη δεν είχαν ούτε σπίτι για να μείνουν. «Οταν γεννήθηκε ο μικρότερος αδελφός μας, ο Χρήστος, αποφάσισε να ξεμπαρκάρει. Με τις οικονομίες του σκεπτόταν, λοιπόν, να ανοίξει μπακάλικο. Η μητέρα μου, όμως, στις δύσκολες εκείνες εποχές, τον απέτρεψε λέγοντάς του τα ακόλουθα: “Βασίλη μου, με τον χαρακτήρα που έχεις θα πέσει έξω το μαγαζί, γιατί θα δίνεις πράγματα δωρεάν σε όποιον τα χρειάζεται, αλλά δεν έχει να πληρώσει. Και από την άλλη, αν πάει καλά το μαγαζί, θα πει ότι άλλαξες χαρακτήρα και αυτό θα είναι χειρότερο”. Παράλληλα, όμως, του έδειξε απεριόριστη εμπιστοσύνη που τον βοήθησε να ανοίξει όσο μπορούσε τα φτερά του, να ρισκάρει, να δει τη “μεγάλη εικόνα”. Αυτό συνέχισε να κάνει η μητέρα μας κάθε μέρα δίπλα του, να τον στηρίζει, να τον συμβουλεύει, να τον προσέχει και να τον αγαπάει», ανέφερε ο Αχιλλέας Κωνσταντακόπουλος, γιος του εκλιπόντος καπετάν Βασίλη.
Οι συμβουλές του
Ολοκληρώνοντας τον επικήδειο λόγο του ο Αχιλλέας Κωνσταντακόπουλος σημείωσε: «Θέλουμε να μοιραστούμε μαζί σας κάποιες συμβουλές που μας έλεγε και έκανε πράξη ο ίδιος, δείχνοντάς σας με τα δικά του λόγια τη φιλοσοφία του.
- Δεν υπάρχουν εύκολα και δύσκολα, υπάρχουν μονό γνωστά και άγνωστα.
- Να μη στενοχωριέστε για όσα γίνονται και όσα δεν γίνονται.
- Εάν κάποιος σας εξαπατήσει, να αντιδράσετε, αλλά να μην στενοχωρηθείτε. Να ευχαριστείτε τον Θεό που δεν σας έκανε απατεώνα η αχάριστο.
- Οταν έχετε κάτι δύσκολο να κάνετε, άπαξ και το αποφασίσετε, να είσαστε από τσιμέντο.
- Να έχετε την κατάρα μου αν χαιρετήσετε ποτέ κάποιον συνεργάτη σας καθιστοί.
- Να μη με μαλώνετε γιατί άμα πεθάνω αύριο, θα έχετε τύψεις και δεν θέλω να δυστυχήσετε.
- Το καλό όνομα θέλει πολλά χρόνια για να γίνει και μία στιγμή για να χαλάσει.
- Να είστε επιφυλακτικοί όπου ακούτε πολλά μπράβο και να ελέγχετε πάντα τα πολύ καλά νέα. Είναι φυσικό κάποιος να πιστέψει αυτό που θέλει να ακούσει.
- Οποιος έχει πόρους και μπορεί να ονειρεύεται οφείλει να δημιουργεί.
Και μια συμβουλή που του είπε ο δικός του ο πατέρας, ο παππούς ο Κωστής. «Παιδί μου, όταν γεννήθηκες, εσύ έκλαιγες και όλοι οι άλλοι γελούσαν. Κοίτα να ζήσεις έτσι, ώστε όταν έρθει η ώρα να πεθάνεις, όλοι να κλαίνε και εσύ να γελάς».


http://news.kathimerini.gr/





Share this article :

0 comments:

Πείτε μας την γνώμη σας

Έχετε κάτι να μας'προτείνετε ... !

Οικονομία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΔΙΕΘΝΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Κράτος

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΥΓΕΙΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ναυτιλία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Life Style

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ταξίδια

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ασφαλιστική Αγορά

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »
 
Support : Δημιουργία ιστοσελίδας | Al.Ge Template | Πρότυπο ΒΒ2
Copyright © 2013. "Ο ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ" - All Rights Reserved
Τεχνική Επιμέλεια - Δημιουργία ιστοσελίδας - Εμπνευσμένο από Al.Ge
Proudly powered by Al.Ge Template