Τι προβλέπει η G Moundreas για Παγκόσμια Οικονομία και Ναυτιλία

Κυριακή 3 Οκτωβρίου 2010



Επειδή τα τελευταία διεθνή οικονοικά στοιχεία ήταν ικτά, δίνουν ία αίσθηση ανάσχεσης της οικονοικής κάψης που άρχισε ε ισχυρή ολίσθηση στο β΄ τρίηνο και αναένεται να δώσει νέα αναθεώρηση της ανάπτυξης β΄ τριήνου των ΗΠΑ κάτω από το 1,6%. Είναι νωρίς να ιλήσουε για ενδείξεις αλλαγής τάσης, παρά τις αισιόδοξες δηλώσεις παραγόντων όπως των Forbs και Buffet, που έρχονται σε αντίθεση ε τις ανησυχίες Roubini και πολλών άλλων. Η αξιολόγηση πάντως ανοδικών και καθοδικών δεικτών δείχνει ότι ια βελτίωση στο δ΄ τρίηνο για την υπερδύναη αλλά και τις άλλες ανεπτυγένες, δεν θα είναι εύκολη υπόθεση.



Πράγατι , η αύξηση 4,1% στις παραγγελίες ηχανολογικού εξοπλισού Αυγούστου σηειοδοτεί βιοηχανική ανάκαψη και ενθουσίασε πολλούς αλλά δεν αρκεί, αφού η πτώση παραγγελιών στον καίριο τοέα των εταφορικών έσων ήταν προφανώς τόσο εγάλη, ώστε έριξε τις συνολικές παραγγελίες διαρκών αγαθών κατά 1,3%. Αυτό αζί ε τις συνεχείς παλινδροήσεις των εβδοαδιαίων επιδοάτων ανεργίας άνω των 450,000, τις αετάβλητες πωλήσεις νέων κατοικιών, πολλούς άλλους αρνητικούς πολιτειακούς και εθνικούς δείκτες οικονοικής δραστηριότητας, την πτώση της καταναλωτικής επιστοσύνης Σεπτεβρίου σε χαηλό 7 ηνών και την νέα απροσδόκητη αύξηση των αποθεάτων αργού, αφαιρούν την λάψη από την αύξηση πωλήσεων παλαιών κατοικιών κατά 7,6% ε αύξηση τιών. Γι'Ααυτό ο πολλαπλός δείκτης εσοπρόθεσης εβέλειας Leading παρέεινε στο αναιικό +0,3% και ο ΥΠΟΙΚ Geithner χαρακτήρισε ακρύ τον δρόο της ανάκαψης.


Στην ΕΕ , συνεχίζεται η κίνηση πλείστων χωρών αντίθετα από την ισχυρή αναπτυξιακή πορεία της Γερανικής οικονοίας, ε αποτέλεσα να εξουδετερώνεται η θετική επίδραση της Γερανικής ανάπτυξης στις συνολικές Ευρωπαϊκές επιδόσεις, οι οποίες καθηλώνονται στα όρια της ύφεσης. Το άλα 2,2% της Γερανικής ανάπτυξης β΄ τριήνου διατήρησε οπωσδήποτε την δυναική του και στο γ΄ τρίηνο, αφού συνεχίσθηκε η είωση της ανεργίας τον Ιούλιο και Αύγουστο για 14ο ήνα, ο δε επιχειρηατικός δείκτης Ifo αυξήθηκε έστω και οριακά ακόα και τον Σεπτέβριο. εν άρκεσαν όως οι Γερανικές επιδόσεις να αντισταθίσουν την αναιική πορεία των άλλων χωρών, ε αποτέλεσα την κάθετη πτώση του δείκτη PMI βιοηχανίας και υπηρεσιών της Ευρωζώνης Σεπτεβρίου στο 53,8 από 56,2. Με τέτοια πορεία, η ετήσια ανάπτυξη δύσκολα θα υπερβεί το 1% .


Στην Ιαπωνία , η αηχανία από την έλλειψη εναλλακτικών λύσεων απέναντι στην φθίνουσα πορεία των εξαγωγών και του επιχειρηατικού δείκτη Tankan Σεπτεβρίου, φαίνεται από συζητήσεις για νέες παρεβάσεις συγκράτησης του Γιέν και αλλεπάλληλα νέα πακέτα αναθέρανσης , ε τελευταίο αυτό των $54,6 δις


ΗΠΑ και ΕΕ έχουν δηλώσει έτοιες να ακολουθήσουν την Ιαπωνία ε νέα έτρα αναθέρανσης, Αυτό επιβεβαιώνει ότι η υποτονική ακόα ανάπτυξη των ανεπτυγένων λίγα έχει να προσθέσει άεσα στο επόριο και στις ναυλαγορές. Επί πλέον, το ενδεχόενο έναρξης επορικού πολέου που αναφέραε σε προηγούενες ανασκοπήσεις, έκανε ένα ακόα βήα ε την ψήφιση νόου στις ΗΠΑ για επιβολή δασών σε προϊόντα χωρών που χειραγωγούν το νόισά τους, φωτογραφίζοντας την Κίνα, ενώ Βραζιλιανοί επίσηοι δηλώνουν επί του πιεστηρίουότι έχει ήδη ξεσπάσει παγκόσιος πόλεος στην αγορά συναλλάγατος, και κατηγορούν την Ιαπωνία και τις ΗΠΑ. Το οικονοικό περιβάλλον λοιπόν της ναυτιλίας είναι διπλά....φθινοπωρινό. Εκείνο που λείπει αυτή την στιγή είναι νεότερα στοιχεία για τις αναπτυσσόενες και ιδίως την Κίνα, για να συπεράνει κανείς σε τι οφείλεται η τρέχουσα αδυναία της ναυλαγοράς: Στον συνδυασό της παραπάνω επιβράδυνσης των ανεπτυγένων ε τις εορταστικές αργίες της Άπω Ανατολής που θα συνεχισθούν στην Κίνα από αύριο, ή οφείλεται επί πλέον και σε αρνητικές συνέπειες στις οικονοίες της Κίνας και των άλλων αναπτυσσόενων από την κρίση των ανεπτυγένων, όπως το 2008-2009. Στην πρώτη περίπτωση, η ναυλαγορά θα βελτιωθεί σύντοα, αλλά στην δεύτερη περίπτωση θα είναι καλά εάν ισορροπήσει και εσοπρόθεσα στα τρέχοντα επίπεδα, δεδοένου του orderbook (π.χ παραδόσεις νεότευκτων Capers που θα φθάσουν ένα την ηέρα το 2011).


Με βάση βέβαια τις έχρι τώρα εκτιήσεις, η ανάπτυξη της Ασίας εφέτος όχι όνο δεν θα επιβραδυνθεί, αλλά κατά την Asian Development Bank θα είναι ταχύτερη από το 6,3% που ανέφερε u960 πρόσφατα ο Υπουργός οικονοικών της Σιγκαπούρης και θα φθάσει το 8,2%, η δε Κινεζική ειδικά θα πετάξει στο 9,6%. Εάν τα επί έρους ακροοικονοικά στοιχεία επιβεβαιώσουν τέτοια τάση, όπως π.χ το σηερινό στοιχείο για νέα αύξηση του Κινεζικού βιοηχανικού δείκτη PMI Σεπτεβρίου, η άυνα της ναυλαγοράς θα είναι ικανοποιητική.

ΠΗΓΗ http://www.reporter.gr/

Share this article :

0 comments:

Πείτε μας την γνώμη σας

Έχετε κάτι να μας'προτείνετε ... !

Οικονομία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΔΙΕΘΝΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Κράτος

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΥΓΕΙΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ναυτιλία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Life Style

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ταξίδια

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ασφαλιστική Αγορά

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »
 
Support : Δημιουργία ιστοσελίδας | Al.Ge Template | Πρότυπο ΒΒ2
Copyright © 2013. "Ο ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ" - All Rights Reserved
Τεχνική Επιμέλεια - Δημιουργία ιστοσελίδας - Εμπνευσμένο από Al.Ge
Proudly powered by Al.Ge Template