ΧΑ: Σήμα ανόδου από το εξωτερικό με οδηγό την ΕΤΕ

Τετάρτη 13 Οκτωβρίου 2010


Ράλι ανόδου έκαναν την Τετάρτη τα διεθνή χρηματιστήρια και είχαν ως... οδηγό τη Γουόλ Στριτ. Στις 18:00 ώρα Ελλάδος ο Ντάου Τζόουνς ήταν σε υψηλό έξι μηνών και ο δείκτης DAX «άγγιζε» τις 6.500 μονάδες με αποτέλεσμα να επιστρέψει σε επίπεδα τιμών που είχε πριν «σκάσει» η Lehman Brothers και συγκεκριμένα τον Αύγουστο του 2008. Το κλίμα ευφορίας που υπήρχε στο εξωτερικό πέρασε και το κατώφλι του Χρηματιστηρίου Αθηνών.

Οι τραπεζικοί τίτλοι ήταν στην πρώτη γραμμή του αγοραστικού ενδιαφέροντος όπως και αρκετά «χαρτιά» της μικρής και μεσαίας κεφαλαιοποίησης.


Το πλέον ενθαρρυντικό στοιχείο της συνεδρίασης της Τετάρτης ήταν ο τζίρος που έφθασε τα 180,6 εκατ. ευρώ.
Η μετοχή της Εθνικής Τράπεζας «μάζεψε» σχεδόν τα μισά λεφτά της ημέρας και έφθασαν τα 70 εκατ. ευρώ καθώς άλλαξαν χέρια περισσότερα από 8 εκατομμύρια μετοχές.
Στελέχη της αγοράς απέδωσαν το αγοραστικό «αμόκ» σε κλείσιμο short θέσεων και σε τρέιντερς που «κυνηγούν» τη μετοχή ακολουθώντας την ανοδική της τάση αλλά και σε επενδυτές που έχουν μακροπρόθεσμο ορίζοντα.
Οι επενδυτές έκαναν «άλματα» σε σχέση με τις προηγούμενες συνεδριάσεις αφού αγόραζαν μετοχές που σημείωναν κέρδη από 4% έως 10%. Σύμφωνα με τα στοιχεία της εταιρείας ZTrade.gr με άνοδο έκλεισαν 143 μετοχές, με ζημιές 31 και 126 παρέμειναν αμετάβλητες. Ο γενικός δείκτης έκανε ένα μεγάλο βήμα προς την αισιοδοξία καθώς ενισχύθηκε κατά 2,53% και ανήλθε στις 1.581,69 μονάδες. Αναλυτές εκτιμούν ότι η περιοχή των 1.600 μονάδων μπορεί να θεωρεί εύκολος στόχος και ο επόμενος προσδιορίστηκε κοντά στην περιοχή των 1.700 μονάδων.
Χρηματιστές με μακροπρόθεσμο ορίζοντα εκτιμούν ότι ο Γ.Δ. κινείται σε πολύ χαμηλά επίπεδα εξαιτίας των δημοσιονομικών προβλημάτων που αντιμετωπίζει η χώρα. Τα ίδια προσθέτουν ότι μόλις άρχισε η ανοδική κίνηση της χρηματιστηριακής αγοράς και έχουν ως βασικό επιχείρημα την αλλαγή κλίματος που υπάρχει για την Ελλάδα από τα διεθνή μέσα ενημέρωσης και την κατακόρυφη πτώση των σπρέντ. Τον Μάιο του 2010 η δεκαετία «άγγιζαν» τις 1.000 μονάδες βάσης και ήταν στις 660 μονάδες.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ:Τώρα που η Κίνα αγοράζει  ελληνικά ομόλογα,και γενικά "στηρίζει"τις προσπάθειες ανόρθωσης της ελληνικής οικονομίας και καθώς βγήκε και ο Σόρος ..τα αποτελέσματα τα ...βλέπετε!

ΠΗΓΗ: http://www.hmerisia.gr/
Share this article :

0 comments:

Πείτε μας την γνώμη σας

Έχετε κάτι να μας'προτείνετε ... !

Οικονομία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΔΙΕΘΝΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Κράτος

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΥΓΕΙΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ναυτιλία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Life Style

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ταξίδια

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ασφαλιστική Αγορά

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »
 
Support : Δημιουργία ιστοσελίδας | Al.Ge Template | Πρότυπο ΒΒ2
Copyright © 2013. "Ο ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ" - All Rights Reserved
Τεχνική Επιμέλεια - Δημιουργία ιστοσελίδας - Εμπνευσμένο από Al.Ge
Proudly powered by Al.Ge Template