«Βρεθήκατε στο παρά πέντε της κατάρρευσης»..Πες τα Χρυσόστομε!

Σάββατο 9 Οκτωβρίου 2010


Τις ευθύνες για την κατάσταση της οικονομίας των κρατών επέρριψε στους πολιτικούς και όχι στον λαό ο διευθυντής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Ντομινίκ Στρος Κάν, ο οποίος τόνισε ότι ο απλός άνθρωπος πληρώνει «τα λάθη που διέπραξαν πολλές κυβερνήσεις επί δεκαετίες». Ο Στρος-Καν αναφέρθηκε και στην Ελλάδα λέγοντας ότι όταν επιτεύχθηκε η συμφωνία για τη χορήγηση του δανείου ύψους 110 δισεκατομμυρίων ευρώ η χώρα μας βρισκόταν «λίγες ημέρες πριν από την πλήρη κατάρρευση».


Μιλώντας σε εκπροσώπους κοινωνικών φορέων στο πλαίσιο της ετήσιας συνόδου του ΔΝΤ, ο γενικός διευθυντής του Ταμείου τόνισε ακόμα ότι «για τις χώρες αυτές δεν υπάρχει επιλογή» και υπογράμμισε ότι «βρίσκονται στην άκρη του γκρεμού και δεν υπάρχει άλλος τρόπος να προχωρήσουν παρά να ανατρέξουν σε κάτι που θα είναι βιώσιμο».

Ο κ. Στρος Καν είπε στους εκπροσώπους των κοινωνικών φορέων ότι «αυτό που συμβαίνει είναι πολύ σκληρό για τους ανθρώπους. Οι κυβερνήσεις», σημείωσε, «πρέπει να λάβουν ιδιαίτερα επίπονα μέτρα. Πρόκειται για συρρώρευση λαθών τα οποία διέπραξαν πολλές κυβερνήσεις επί δεκαετίες και τα οποία σήμερα πληρώνουν οι απλοί άνθρωποι», εξήγησε. Πριν από τη συνάντηση είχε χαρακτηρίσει ατυχή εξέλιξη την αναθεώρηση των στοιχείων που αφορούν στο έλλειμμα της Ελλάδας από την Eurostat.

Η δήλωσή του ότι (τα μέτρα) «σε πολλά σημεία αποδίδουν καλύτερα από το αναμενόμενο (overperforming), αν και, φυσικά, μένουν πολλά ακόμη να γίνουν» πυροδότησε συζητήσεις και φήμες ότι επίκειται η επιβολή νέων μέτρων. Πηγή του ΔΝΤ επέμενε ότι ο κ. Στρος Καν «δεν εννοούσε αυτό που κατάλαβαν στην Ελλάδα».

ΠΗΓΗ: http://www.imerisia.gr/

ΥΓ.ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ : Οι κυβερνήσεις φταίνε βέβαια,αλλά εδώ στην Ελλάδα εμείς οι ιθαγενείς πολίτες της δεν έχουμε ακόμα καταλάβει η δεν θέλουμε να καταλάβουμε ότι οι ίδιοι πολιτικοί τα ίδια κόμματα ανίκανα, με διαφθαρμένους τους περισότερους,"αλωνίζουν" και ξεπουλούν την οικονομία.Οι οικογενειοκρατίες καλά κρατούν εδώ και 50 χρόνια
Αν δεν υπάρξει έλεγχος στο "πόθεν έσχες" όλων των πολιτικών απο την αρχή της καριέρας τους και αν δεν υπάρξει όριο πχ 8 χρόνια στην εξουσία μονο όπως στις ΗΠΑ ,"χαϊρι και προκοπή"δεν πρόκειται να δούμε....Είμαστε άξιοι της μοίρας μας!







Share this article :

0 comments:

Πείτε μας την γνώμη σας

Έχετε κάτι να μας'προτείνετε ... !

Οικονομία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΔΙΕΘΝΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Κράτος

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΥΓΕΙΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ναυτιλία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Life Style

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ταξίδια

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ασφαλιστική Αγορά

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »
 
Support : Δημιουργία ιστοσελίδας | Al.Ge Template | Πρότυπο ΒΒ2
Copyright © 2013. "Ο ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ" - All Rights Reserved
Τεχνική Επιμέλεια - Δημιουργία ιστοσελίδας - Εμπνευσμένο από Al.Ge
Proudly powered by Al.Ge Template