Σαμαράς: Πολιτική εξαπάτηση από την κυβέρνηση ...Αρα αποκαλείτε ψεύτη τον Παπανδρέου.!

Κυριακή 19 Σεπτεμβρίου 2010



Κατηγορώ την κυβέρνηση ότι το μνημόνιο όχι μόνο δεν ήταν μονόδρομος, αλλά δεν καν διαπραγματεύτηκε, και από το πιστόλι πάνω στο τραπέζι βρέθηκε με το πιστόλι στον κρόταφο», είπε χαρακτριστικά ο πρόεδρος της ΝΔ.



Σφοδρή επίθεση κατά του πρωθυπουργού και των επιλογών της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ αναφορικά με την οικονομική ανάκαμψη έκανε από τη Θεσσαλονίκη ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Αντώνης Σαμαράς.
Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης είπε χαρακτηριστικά ότι η προσφυγή στο Μνημόνιο αποτελεί πολιτική εξαπάτηση του ελληνικού λαού και πρόσθεσε ότι οι συμβάσεις που απορρέουν από αυτό δεν είναι η λύση στο οικονομικό πρόβλημα τις χώρας.
«Κατηγορώ την κυβέρνηση ότι το μνημόνιο όχι μόνο δεν ήταν μονόδρομος, αλλά δεν καν διαπραγματεύτηκε, και από το πιστόλι πάνω στο τραπέζι βρέθηκε με το πιστόλι στον κρόταφο» σημείωσε.Όπως είπε ο πρόεδρος της ΝΔ., το μνημόνιο από τη μια μειώνει το έλλειμμα, αλλά από την άλλη πλευρά βυθίζοντας την οικονομία στην ύφεση αυξάνει και πάλι το έλλειμμα. «Οι φόροι σκοτώνουν τους φόρους» ανέφερε χαρακτηριστικά επικαλούμενος τη ρήση του Ξενοφώντα Ζολώτα.


«Όταν την εποχή εκείνη η ΝΔ παρέδωσε την εξουσία στο ΠΑΣΟΚ τα spreads ήταν 130 μονάδες», ανέφερε ο κ. Σαμαράς και πρόσθεσε:
«Όταν βγήκε το ΠΑΣΟΚ και είπε ότι το έλλειμμα δεν ήταν 8,5 μονάδες αλλά 12, τότε δεν εκτοξεύθηκαν. Πήγαν στις 180 μονάδες. Περιμέναμε να πάρει ο κ. Παπανδρέου κάποια μέτρα, αλλά αντ’ αυτού γύριζε επί μήνες στο εξωτερικό και έλεγε ότι η Ελλάδα καταρρέει. Έτσι μετατρέψαμε ένα πρόβλημα ελλείμματος σε μια πρωτόγνωρη κρίση δανεισμού» σημείωσε.
Ερωτηθείς για το αν ο κ. Καραμανλής θα πρέπει να μιλήσει για τα πεπραγμένα της κυβέρνησης της ΝΔ, τόνισε ότι «τα ιστορικά πρόσωπα όπως οι τέως πρωθυπουργοί έχουν την ευθύνη εάν και πότε θα πρέπει να μιλήσουν για τα πεπραγμένα της δικής τους διακυβέρνησης».
«Δεν θα υποδείξω εγώ σε έναν πρωθυπουργό που κυβέρνησε 5,5 χρόνια πότε πρέπει να μιλήσει» σημείωσε.Όπως είπε, αν το ΠΑΣΟΚ προσφύγει σε κοινοβουλευτικές εκλογές θα είναι ομολογία καταστροφής. «Εμείς οφείλουμε να είμαστε έτοιμοι» πρόσθεσε πάντως.


«Εγώ είμαι υπεύθυνος, δεν είμαι Παπανδρέου. Σε ώρες μεγάλης κρίσης κοιτάζω τον τόπο μου. Δεν με ενδιαφέρει να γίνω πρωθυπουργός για ένα φεγγάρι. Κάποια στιγμή η υπόλοιπη Ελλάδα θα βιάζεται να κυβερνήσει η ΝΔ» είπε.
Αναφορικά με την υπόθεση Βατοπεδίου ο πρόεδρος της ΝΔ δήλωσε ότι το ΠΑΣΟΚ με το Φωτιάδη και το Δρυ έδωσαν τη λίμνη (σ.σ Βιστωνίδα) στη Μονή. Η ΝΔ αποφάσισε να επιστραφεί ο χώρος αυτός, οι αξίες αυτές στους αγρότες. Δεν βρέθηκε πουθενά ροή πολιτικού χρήματος, γι΄αυτό στα δύο πορίσαμε πολιτικές ευθύνες τις οποίες έχει αναλάβει ο ίδιος ο τέως πρωθυπουργός. Ποινικές ευθύνες δεν υπάρχουν.Για το ενδεχόμενο αναδιάρθρωσης του χρέους, ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης είπε χαρακτηριστικά ότι «τη λέξη ‘αναδιάρθρωση του χρέους’ εγώ δεν θα την πω ποτέ» αν την πούμε, στέλνουμε το μήνυμα στις αγορές ότι τα spreads στα 1000 είναι χαμηλά. Δίνω μάχη για να μη συμβεί κάτι τέτοιο».
Εξάλλου, για τη διαγραφή της Ντόρας Μπακογιάννη δήλωσε ότι ήταν δική της ευθύνη να αποχωρήσει από τη ΝΔ και όχι δική του.
Σημειώνεται ότι πριν τη συνέντευξη Τύπου του κ. Σαμαρά προβλήθηκε βίντεο με παλαιότερες δηλώσεις του πρωθυπουργού με στόχο να καταδειχθεί ότι το ΠΑΣΟΚ και ο κ. Παπανδρέου προσωπικά είναι ανακόλουθοι των εξαγγελιών τους.....

ΠΗΓΗ http://www.kathimerini.gr/







Share this article :

3 σχόλια:

  1. Φοβάμαι να πάρω θέση.Ενα πράγμα κύριε Σαμαρά μου.Γιατί το κομμα που ηγήσθε μαζι με το πΑΣΟΚ δυστυχώς καταδίκασε την Ελλάδα σε άιώνα σκότους!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αν κάποιος πολιτικός αγαπητέ μου "τολμήσει" και κάνει αυτοκριτική είναι γιατι την επομένη θα την εγκαταλείψει...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Να είστε κόσμιοι στα μηνύματά σας..Ας σεβαστούμε τον χώρο και τους σχολιαζοντες...

Οικονομία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΔΙΕΘΝΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Κράτος

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΥΓΕΙΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ναυτιλία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Life Style

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ταξίδια

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ασφαλιστική Αγορά

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »
 
Support : Δημιουργία ιστοσελίδας | Al.Ge Template | Πρότυπο ΒΒ2
Copyright © 2013. "Ο ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ" - All Rights Reserved
Τεχνική Επιμέλεια - Δημιουργία ιστοσελίδας - Εμπνευσμένο από Al.Ge
Proudly powered by Al.Ge Template