Οι τράπεζες ζητούν μείωση αποδοχών για 63.000 υπαλλήλους! Πρέπει η δεν πρέπει;

Σάββατο 18 Σεπτεμβρίου 2010


Μείωση αποδοχών για 63.000 υπαλλήλους ζητούν οι τραπεζίτες, φέρνοντας ξανά από την πίσω πόρτα ζήτημα μείωσης αποδοχών στον ιδιωτικό τομέα.Όπως αναφέρει το πρωτοσέλιδο του Βήματος του Σαββάτου, το θέμα άνοιξε πάλι χθες κατά τη συνάντηση των εκπροσώπων των τραπεζών με την ΟΤΟΕ, για την νέα κλαδική σύμβαση. Το ρεπορτάζ της εφημερίδας αναφέρει ότι οι τραπεζίτες τόνισαν πως υπό τις παρούσες συνθήκες θα πρέπει να περιοριστεί το κόστος λειτουργίας των τραπεζών, γεγονός που συνδέεται με άμεσα με τις αποδοχές των υπαλλήλων.

Όπως αναφέρεται, οι εκπρόσωποι των τραπεζών επικαλούνται την οικονομική κρίση και σημειώνουν ότι τόσο η ΕΚΤ όσο και η Τράπεζα της Ελλάδας ζητούν μετ' επιτάσεως τη λήψη μέτρων για περικοπή μισθολογικού κόστους των τραπεζών. Aξίζει να σημειωθεί ότι η τρόικα έχει θέσει στην κυβέρνηση ζήτημα μείωσης αποδοχών των υπαλλήλων της Τράπεζας της Ελλάδας, παρότι πρόκειται για ανεξάρτητη αρχή. Παράλληλα, σύμφωνα με ρεπορτάζ της Ελευθεροτυπίας, η Ένωση Τραπεζών ζήτησε την κατάργηγη του χρονοεπιδόματος, δηλαδή την αυτόματη αναπροσαρμογή του μισθού βάσει των χρόνων υπηρεσίας.
Kατά την ταπεινή μου άποψη όλοι πρέπει να "συνεισφέρουμε"στην μείωση του ελλείματος.Ολοι αναιξερέτως...

Share this article :

5 σχόλια:

  1. Στα στελέχη,πρέπει να γίνει μείωση και μάλιστα μεγάλη(golden boys&girls),στους υπαλληλάκους των 800 ευρώ,τι να κόψεις,πεθαμένοι άνθρωποι είναι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Triton εδώ θέλει μεγάλη συζήτηση.Πιστεύω τα γκόλτεν μπους είναι αυτα που φάρνουν κέρδη στις εταιρείες.Ενας μάνατζερ κατευθύνει.Ενας μάνατζερ οδηγεί.Αν το αυτοκίνητο(εταιρία) ντελαπάρει θα φταίει αυτός και θα απολυθεί...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Επί της αρχής σωστός,αλλά κρίνοντας εκ του αποτελέσματος,οι τράπεζες χάνουν λεφτά,άρα οι μάνατζερς δεν κάνουν η δεν ξέρουν την δουλειά τους.Αγαπητέ, η εποχή των bonus με εικονικές πωλήσεις παρήλθε ανεπιστρεπτεί!Όσο για τα προσωρινά κέρδη που παρουσιάζει ένας φέρελπις μάνατζερ τα θεωρώ,ανεμομαζώματα-διαλοσκορπίσματα.Το επιχειρείν είναι σαν την οικοδομή.Άνευ ισχυρών θεμελίων ουκ έστιν κτίσμα!
    Κοινώς φούσκα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Οι φούσκες όμως κάνουν και καλό στα αφεντικά αγαπητέ μου πολλές φορές!Και ειδικά όταν είναι να πουληθούν!Ειδικά την εποχή των εξαγορών όποιος μάνατζερ δημιουργήσει την καλύτερη φούσκα πρός πώληση θα έχει μπόνους και επί της πώλησης!Οι τράπεζες ποτε δεν χάνουν χρήματα αγαπητέ μου διότι τα χρήματα που λένε οτι εχουν χάσει ειναι στην κυριολεξία ΑΕΡΑΣ ΚΟΠΑΝΙΣΤΟΣ!!..Δεν γινεται μια τράπεζα να εχει στα θησαυροφυλακια της 100 ευρώ και να δημιουργεί δάνεια 10.000 ευρώ...ΚΟΠΑΝΙΣΤΟΣ ΑΕΡΑΣ..Ολα τα δάνεια που εχουμε αυτή την στιγμη να μην πληρωθούν οι τράπεζες τα εχουν βγάλει εδω και τώρα απο τους τόκους των τόκων ω τόκοι!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Your right,so,the show must go on!Keep walking and wathcing!At the end of the day will see the score!Have a nice day!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Να είστε κόσμιοι στα μηνύματά σας..Ας σεβαστούμε τον χώρο και τους σχολιαζοντες...

Οικονομία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΔΙΕΘΝΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Κράτος

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΥΓΕΙΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ναυτιλία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Life Style

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ταξίδια

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ασφαλιστική Αγορά

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »
 
Support : Δημιουργία ιστοσελίδας | Al.Ge Template | Πρότυπο ΒΒ2
Copyright © 2013. "Ο ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ" - All Rights Reserved
Τεχνική Επιμέλεια - Δημιουργία ιστοσελίδας - Εμπνευσμένο από Al.Ge
Proudly powered by Al.Ge Template