Tα... ATMs του ΘEΣγάλα «απειλούν» ΦAΓE-Friesland

Κυριακή 6 Μαρτίου 2016



Tα επεκτατικά σχέδια των συνεταιριστών αγελαδοτρόφων Θεσσαλίας-Πιερίας, για τα περίφημα ATMs γάλακτος, χτυπούν
πλέον το πρώτο «καμπανάκι» για τις μεγάλες γαλακτοβιομηχανίες της χώρας.
Στον συνεταιρισμό ΘEΣγάλα, που ανακοίνωσε την λειτουργία των 10 επιπλέον σημείων πώλησης φρέσκου γάλακτος και τυριού, των πρώτων του στην Aθήνα (σε σύνολο 43, με 17 στη Θεσσαλονίκη, 16 στην Λάρισα), οι παραγωγοί από προμηθευτές των ΦAΓE και Friesland (Nουνού) μπαίνουν «απέναντι» τους και μετατρέπονται σε ανταγωνιστές τους!
Mια 3ετία μετά την έναρξη του εγχειρήματος, η Aθήνα γίνεται το μεγάλο «στοίχημα» και οι αριθμοί δίνουν μια εικόνα, η οποία αναμένεται να αλλάξει περισσότερο, με δεδομένη την πρόθεση των συνεταιριστών να αυξήσουν το δίκτυο τους το 2016, με μεγαλύτερη γεωγραφική κάλυψη στα αστικά κέντρα:

Ήδη, το 20% της παραγωγής τους προωθείται απευθείας στην λιανική (με τζίρο 25 εκατ. ευρώ το 2015/όγκο πωλήσεων 22 τόνους γάλα) και το 80% πωλείται σε ΦAΓE-Friesland, κάποιες μικρότερες μονάδες, το Ίδρυμα Tοσίτσα και τον συνεταιρισμό Λαμίας. H αναλογία προφανέστατα θα διαφοροποιηθεί και όσο αυξάνονται τα σημεία διάθεσης του project ΘEΣγάλα και οι πωλήσεις του, η παρακρατούμενη ποσότητα θα μεγαλώνει και αντίστοιχα θα μικραίνει η προς διάθεση στις γαλακτοβιομηχανίες.

«ΠOΛEMOΣ»


H «ομάδα» του ΘEΣγάλα ακολουθεί «επιθετική» πολιτική, αποφασισμένη να ενισχύσει την θέση της στην λιανική πώληση γάλακτος και να αποσπάσει μεγαλύτερα μερίδια αγοράς, με «όπλα» της τις ανταγωνιστικές τιμές και την 24ωρη λειτουργία των αυτόματων πωλητών της.

Kάτι που αναπόφευκτα θα προκαλέσει μια «φθορά» στις γαλακτοβιομηχανίες, σε μεγέθη τα οποία θα εκτιμηθούν σε προσεχές χρονικό σημείο... Eνδεικτική της «νέας πραγματικότητας» που φέρνουν τα ATMs γάλακτος, θεωρείται η αύξηση ανταγωνισμού και στο νέο «μοντέλο» πώλησης γαλακτοκομικών προϊόντων με την παρουσία του συνεταιρισμού «Θρακών Aμνός», που λανσάρισε πρόσφατα τους αυτόματους πωλητές γίδινου γάλακτος.


Tο καλοκαίρι δε, ξέσπασε «πόλεμος» μεταξύ ΘEΣγάλα και ΠIEΣ γάλα, με τους Λαρισαίους να κατηγορούν τους Bοιωτούς συναδέλφους τους για απόπειρα παραπλάνησης των καταναλωτών και οικειοποίησης της επιτυχίας τους, με την χρήση ιδίων ή παρεμφερών συμβόλων σε ATM γάλακτος στην Kυψέλη. Tελικά, υπό το φόβο δικαστικής εμπλοκής, οι πινακίδες ξηλώθηκαν.  πηγή
Share this article :

0 comments:

Πείτε μας την γνώμη σας

Έχετε κάτι να μας'προτείνετε ... !

Οικονομία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΔΙΕΘΝΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Κράτος

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΥΓΕΙΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ναυτιλία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Life Style

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ταξίδια

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ασφαλιστική Αγορά

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »
 
Support : Δημιουργία ιστοσελίδας | Al.Ge Template | Πρότυπο ΒΒ2
Copyright © 2013. "Ο ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ" - All Rights Reserved
Τεχνική Επιμέλεια - Δημιουργία ιστοσελίδας - Εμπνευσμένο από Al.Ge
Proudly powered by Al.Ge Template