ΤΑΝΚΣ, ΑΠΟΒΑΤΙΚΑ ΚΑΙ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑ ΣΕ ΘΕΣΗ ΜΑΧΗΣ-ΠΥΡΙΤΙΔΑΠΟΘΗΚΗ ΣΤΙΣ ΠΛΑΤΕΣ ΜΑΣ-

Πέμπτη 27 Φεβρουαρίου 2014

H ρωσική πολεμική Αεροπορία αναπτύσσεται συνεχώς τις τελευταίες ώρες σε θέσεις διασποράς στην δυτική Ρωσία και είναι έτοιμη να αναλάβει επιχειρήσεις. Σύμφωνα με ανακοίνωση του
ρωσικού υπουργείου Άμυνας έχουν τεθει θέσει σε κατάσταση επιφυλακής τα ρωσικά

μαχητικά αεροσκάφη στα δυτικά σύνορα, όπως μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Interfax.
«Διεξάγονται διαρκείς αεροπορικές περιπολίες από μαχητικά αεροσκάφη στις περιοχές των συνόρων. Από τη στιγμή που έλαβαν διαταγή να βρίσκονται σε κατάσταση ύψιστου συναγερμού, οι αεροπορικές δυνάμεις της δυτικής στρατιωτικής ζώνης αναχώρησαν για τις …αεροπορικές βάσεις», αναφέρεται στην ανακοίνωση του ρωσικού υπουργείου.Ρωσικά μαχητικά εγγύς υποστήριξης Su-25, ελικόπτερα gunship Mil Mi–24, αλλά και μαχητικά Su-30MK, Su-27MK, MiG-29, Su-35 κλπ, συνολικά περίπου 230 μαχητικά έχουν αναυτπυχθεί στα δυτικά σύνορα
Με νέα ανακοίνωση του, το υπουργείο Εξωτερικών της Ρωσίας προειδοποιεί ΝΑΤΟ και ΕΕ ότι “θα υπερασπισθούμε με τα όπλα τα δικαιώματα των συμπατριωτών της με σθεναρό και ανυποχώρητο» τρόπο! Σε φωτογραφία που δημοσιεύουμε, Ναζί τάγματα στην Ουκρανία που έχουν προχωρήσει σε ανελέητο κυνήγι Ελλήνων και Εβραίων, βρίσκονται στον πρώτο στόχο της Ρωσικής κυβέρνησης.
Το θερμόμετρο εκτινάσσει στα ύψη και μια φωτογραφία που ανέβασε την τελευταία ώρα στο twitter το AmericanDefenceNews και η οποία δείχνει, όπως τουλάχιστον αναφέρουν οι ιθύνοντες του αμερικανικού site, πλοία του Ναυτικού της Ρωσίας να αποβιβάζουν στην Κριμαία τανκς και στρατιώτες.

Αν και δεν είναι βέβαια η γνησιότητα της φωτογραφίας, ούτε κανείς μπορεί να είναι σίγουρος πότε και πού έχει τραβηχτεί, η ανάρτησή της και μόνο αρκούσε για να προκαλέσει παγκόσμιο συναγερμό για τις εξελίξεις στην περιοχή.



Το τοπικό κοινοβούλιο και κυβερνητικό μέγαρο της Κριμαίας, στη νοτιοανατολική Ουκρανία, κατέλαβαν πριν από λίγη ώρα ένοπλοι, όπως μεταδίδει το ρωσικό πρακτορείο Interfax, αναζωπυρώνοντας τους φόβους για αποσχίστηκες τάσεις στη ρωσόφωνη και ρωσόφιλη περιοχή.
Οι δράστες έως τώρα δεν έχουν καταθέσει αιτήματα.
Λίγο πέραν των συνόρων, υπενθυμίζεται, η Ρωσία έχει θέσει σε επιφυλακή δεκάδες χιλιάδες στρατιώτες στην πιο ισχυρή κίνησή της κατά τη διάρκεια της ουκρανικής κρίσης. Επισήμως, η Μόσχα αναφέρει ότι η μέχρι πρότινος μη ανακοινωθείσα άσκηση κοντά στα σύνορα με την Ουκρανία δεν σχετίζεται με τις εξελίξεις στη χώρα.
Το πρωί της Πέμπτης, το ρωσικό Interfax ανέφερε ότι ομάδα ενόπλων κατέλαβε στο κτίριο της τοπικής Βουλής και της περιφερειακής κυβέρνησης της Κριμαίας στην Συμφερόπολη, πρωτεύουσα της επαρχίας.
Το ρωσικό πρακτορείο επικαλέστηκε την αναφορά τοπικού τατάρου ηγέτη, του Ρεφάτ Τσουμπάροφ, στο διαδίκτυο πως τα κτίρια «καταλήφθηκαν από ενόπλους που δεν φορούν διακριτικά». «Μέχρι στιγμής δεν έχουν διατυπώσει αιτήματα» ανέφερε ο Τσουμπάροφ.
Η περιοχή γύρω από το κοινοβούλιο στη Συμφερόπολη είχε γίνει πεδίο έντασης την προηγούμενη ημέρα, με συγκρούσεις διαδηλωτών και αντιδιαδηλωτών -οι μεν υποστηρικτές της ανατροπής του Γαινουκόβιτς με ουκρανικές σημαίες, οι δε αντιτιθέμενοι στη «συμμορία του Κιέβου» με ρωσικές.

Στον αέρα τα ρωσικά μαχητικά

Το ρωσικό υπουργείο Αμυνας ανακοίνωσε ότι έχει θέσει σε κατάσταση μάχης τα ρωσικά μαχητικά αεροσκάφη στα δυτικά σύνορα της Ρωσίας, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Interfax.

“Διεξάγονται διαρκείς αεροπορικές περιπολίες από μαχητικά αεροσκάφη στις περιοχές των συνόρων. Από τη στιγμή που έλαβαν διαταγή να βρίσκονται σε κατάσταση ύψιστου συναγερμού, οι αεροπορικές δυνάμεις της δυτικής στρατιωτικής ζώνης αναχώρησαν για τις …αεροπορικές βάσεις”, αναφέρεται στην ανακοίνωση του ρωσικού υπουργείου Αμυνας.
Ο εκτελών χρέη Προέδρου της Ουκρανίας, Αλεξάντρ Τουρτσίνοφ κάλεσε το στρατιωτικό προσωπικό του ρωσικού Στόλου της Μαύρης Θάλασσας, που βρίσκεται στην Κριμαία, να μην διασχίσει τα όρια της περιοχής που έχει οριστεί από τις υφιστάμενες συμφωνίες.
«Απευθύνομαι στην ηγεσία του Στόλου της Μαύρης Θάλασσας της Ρωσικής Ομοσπονδίας – όλοι οι στρατιωτικοί θα πρέπει να βρίσκονται εντός των ορίων της περιοχής, που προβλέπεται από τη συμφωνία. Οιεσδήποτε μετακινήσεις στρατιωτικού προσωπικού εκτός των ορίων της συγκεκριμένης περιοχής θα αξιολογείται ως στρατιωτική ενέργεια» – δήλωσε από το βήμα του Κοινοβουλίου την Πέμπτη.
Και ενώ η κατάσταση σε ολόκληρη την Ουκρανία και κυρίως στην Κριμαία παραμένει έκρυθμη, εν μέσω φόβων πως η Ρωσία ετοιμάζει απόβαση, ο Γιανουκόβιτς “εμφανίστηκε” με δήλωσή του που μεταδόθηκε από ρωσικά ΜΜΕ.
Επιμένει πως παραμένει ο πρόεδρος της Ουκρανίας και ζητά από τη Μόσχα να εγγυηθεί για την ασφάλειά του από τους “εξτρεμιστές” που ανέλαβαν την εξουσία στη χώρα. “Εγώ, ο Βίκτορ Φεντόροβιτς Γιανουκόβιτς… θεωρώ εαυτόν νόμιμο αρχηγό της ουκρανικής κυβέρνησης”, είπε και προειδοποίησε για το φόβο (!) μιας εμφύλιας διαμάχης… “Απείλησε” επίσης ότι θα παλέψει μέχρι τέλους

Share this article :

0 comments:

Πείτε μας την γνώμη σας

Έχετε κάτι να μας'προτείνετε ... !

Οικονομία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΔΙΕΘΝΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Κράτος

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΥΓΕΙΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ναυτιλία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Life Style

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ταξίδια

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ασφαλιστική Αγορά

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »
 
Support : Δημιουργία ιστοσελίδας | Al.Ge Template | Πρότυπο ΒΒ2
Copyright © 2013. "Ο ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ" - All Rights Reserved
Τεχνική Επιμέλεια - Δημιουργία ιστοσελίδας - Εμπνευσμένο από Al.Ge
Proudly powered by Al.Ge Template