ΥΠΕΡΣΥΧΡΟΝΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗΣ ΕΙΧΕ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΘΕΙ ΣΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ ΠΡΕΣΒΕΙΑ

Τρίτη 29 Οκτωβρίου 2013

Στην αμερικανική πρεσβεία είχε εγκατασταθεί ένα υπερσύχρονο κέντρο υποκλοπών και παρακολούθησης επικοινωνιών, αποκαλύπτει το «Der Spiegel».
Σύμφωνα με έγγραφο της Εθνικής Υπηρεσίας Ασφαλείας (ΝSA) των ΗΠΑ που δημοσίευσε το γερμανικό περιοδικό, εκτός από την ειδική μονάδα συλλογής πληροφοριών που βρίσκεται στη Βασιλίσσης Σοφίας, υπάρχει και εξοπλισμός που λειτουργεί εξ αποστάσεως χωρίς να απαιτείται η παρουσία προσωπικού.Το έγγραφο περιλαμβάνεται στα στοιχεία που διέρρευσαν από τον πρώην συνεργάτη των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών Έντουαρντ Σνόουντεν. Ο εξοπλισμός τοποθετείται στους υψηλότερους ορόφους ή και στην ταράτσα των πρεσβειών και καλύπτεται με πάνελ ή κατασκευές για προστασία από τα αδιάκριτα βλέμματα αναφέρει το zougla.gr
Μια τέτοια κατασκευή από λευκά δομικά υλικά, σύμφωνα με τις πληροφορίες που δημοσιεύει η εφημερίδα «Τα Νέα», διακρίνεται και στην οροφή της αμερικανικής πρεσβείας στην Αθήνα, στο παλαιό κτήριο προς την πλευρά της οδού Πέτρου Κόκκαλη που καταλήγει στη Βασιλίσσης Σοφίας.
Παρέμβαση Ομπάμα προς τη NSA
Ο Μπαράκ Ομπάμα ζήτησε από τις υπηρεσίες Πληροφοριών να διαχωρίσουν τις ικανότητές τους στην παρακολούθηση από τις πράξεις τους, καθώς κορυφώνεται η κρίση εμπιστοσύνης των ευρωπαϊκών χωρών που έχουν γίνει στόχος των αμερικανικών υπηρεσιών κατασκοπείας.
Σε συνέντευξή του στο νέο τηλεοπτικό δίκτυο Fusion του ομίλου ABC, ο Αμερικανός πρόεδρος αρνήθηκε να μιλήσει για τις κατηγορίες σχετικά με την παρακολούθηση του κινητού τηλεφώνου της Άνγκελα Μέρκελ.

«Τους δίνουμε οδηγίες, αλλά τα τελευταία χρόνια οι ικανότητές τους αναπτύχθηκαν και επεκτάθηκαν. Για αυτόν τον λόγο προχώρησα σε επανεξέταση των δραστηριοτήτων αυτών, για να είμαι βέβαιος ότι αυτό που είναι ικανές να κάνουν δεν συμπίπτει με αυτό που κάνουν» είπε ο Ομπάμα αναφερόμενος στην Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών των ΗΠΑ (NSA) που ειδικεύεται στις τηλεφωνικές παρακολουθήσεις και τις δραστηριότητες της οποίας έφεραν στο φως οι αποκαλύψεις του Έντουαρντ Σνόουντεν.
Σύμφωνα με το Fusion, ο Μπαράκ Ομπάμα αρνήθηκε να αναφερθεί στο θέμα της παρακολούθησης του κινητού τηλεφώνου της Γερμανίδας καγκελαρίου επικαλούμενος λόγους ασφαλείας.
Μετά τις αποκαλύψεις του περιοδικού «Der Spiegel», που προκάλεσαν σοκ στη γερμανική κοινή γνώμη και οδήγησαν το Βερολίνο να ζητήσει εξηγήσεις από την Ουάσινγκτον, ο Λευκός Οίκος επιμένει ότι οι ΗΠΑ δεν παρακολουθούν ούτε θα παρακολουθήσουν τις επικοινωνίες της Άνγκελα Μέρκελ, σε μία διατύπωση που αφήνει να εννοηθεί ότι είναι πιθανόν τέτοιες δραστηριότητες να έχουν υπάρξει κατά το παρελθόν.
Share this article :

0 comments:

Πείτε μας την γνώμη σας

Έχετε κάτι να μας'προτείνετε ... !

Οικονομία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΔΙΕΘΝΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Κράτος

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΥΓΕΙΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ναυτιλία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Life Style

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ταξίδια

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ασφαλιστική Αγορά

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »
 
Support : Δημιουργία ιστοσελίδας | Al.Ge Template | Πρότυπο ΒΒ2
Copyright © 2013. "Ο ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ" - All Rights Reserved
Τεχνική Επιμέλεια - Δημιουργία ιστοσελίδας - Εμπνευσμένο από Al.Ge
Proudly powered by Al.Ge Template