Φθινοπωρινή απόδραση στα πιο όμορφα και γραφικά χωριά της Ευρώπης (Δείτε φωτογραφίες)

Σάββατο 14 Σεπτεμβρίου 2013

Όλοι μας έχουμε ένα χωριό που λατρεύουμε. Που επιστρέφουμε. Για διαφορετικούς λόγους ο καθένας. Αυτή τη φορά δεν ψάχνουμε στην ελληνική ύπαιθρο, αλλά εξερευνούμε όλη την Ευρώπη, για μικρά, γραφικά χωριουδάκια από αυτά που θα θέλαμε να έχουμε περάσει ως πιτσιρίκια μαζί με το παππού και τη γιαγιά, παίζοντας κρυφτό σε μεσαιωνικά κάστρα, πατώντας σταφύλια σε αμπελώνες, ψαρεύοντας σε γραφικά λιμάνια…από το eirinika.gr



Σύμφωνα με το arttravel.gr τα πιο όμορφα χωριά της Ευρώπης είναι

Eze, Γαλλία



Θεωρείται η εναλλακτική επιλογή για όσους δεν αντέχουν τη λάμψη και το θόρυβο της πολύβουης Κυανής Ακτής. Κρέμεται 1400 πόδια πάνω από τη θάλασσα και περιβάλλεται μέσα σε ένα κάστρο του 12ου αιώνα. Οι επισκέπτες του χάνονται σε στενά δρομάκια και μικρούς λαβύρινθους μέχρι να καταλήξουν σε μικρά ξέφωτα για να ατενίσουν την Μεσόγειο.



Pitigliano, Ιταλία





Πρόκειται για ένα από τα φωτογενή χωριά της Τοσκάνης. Ένα αρχαίο μικρό χωριό χτισμένο σε ένα καταπράσινο λόφο. Χρονολογείται από τα 1061 και είναι σπαρμένο από τάφους Ετρούσκων, που ντόπιοι πολύ συχνά χρησιμοποιούν για την αποθήκευση κρασιού. Μεταξύ οι τάφοι αυτοί συνδέονται με ένα υπόγειο δίκτυο σπηλαίων και τούνελ στο οποίο κρύβονται μύθοι, θρύλοι, αλλά και τρομακτικές ιστορίες.

Polperro, Αγγλία





Ένα από τα πιο γραφικά ψαροχώρια χωριά της Κορνουάλης που βρίσκεται στη νοτιοανατολική ακτή της. Τα σπιτάκια του εκτείνονται αμφιθεατρικά στο λόφο γύρω από το λιμάνι και το σκηνικό μοιάζει σαν σε πίνακα ζωγραφικής.

Hallstatt, Αυστρία




Διάσημο για τη παραγωγή αλατιού, αλλά και για την σπάνια ομορφιά του. Ξεχωρίζει για τη θέση του σε μια στενή βραχώδη όχθη. Ενώ τα τεράστια βουνά που έχει για background του προσφέρουν έντονη θεατρικότητα.

Wengen, Ελβετία



Τυπικό παράδειγμά αλπικού χωριού. Προσεγμένα μικρά σαλέ είναι σπαρμένα στις πλαγιές της κοιλάδας Lauterbrunnen. Ναι, θα μπορούσε να είναι το χωριό της Χάιντι.

Obidos, Πορτογαλία



Μια αρχαία οχυρωμένη πόλη που βρίσκεται στην επαρχία Estremadura στη Πορτογαλία. Τον 13ο αιώνα, η Βασίλισσα της χώρας Isabel ερωτεύτηκε τόσο τούτο το χωριό που ο σύζυγος της, Βασιλιάς Denis της το έκανε δώρο. Σήμερα, είναι ένας τέλεια διατηρημένος μεσαιωνικός οικισμός που όλες τις εποχές του χρόνου προσελκύει εραστές του ωραίου.






Kazimierz Dolny, Πολωνία



Αυτή η μικρή ιστορική πόλη έχει διατηρήσει λίγη από τη προπολεμική, προκομουνιστική γοητεία της. Εκτός από τα πλακόστρωτα δρομάκια, τα διατηρημένα κτήρια της Αναγέννησης και τα γραφικά ερείπια του μεσαιωνικού κάστρου προσφέρει υπέροχη πανοραμική θέα στη γύρω ύπαιθρο.

Autoire, Γαλλία



Την Οτουάρ όπως προφέρεται στα γαλλικά θα τη βρείτε στη περιοχή Lot, κοντά στα σύνορα με την επαρχεία Dordogne. Για πολλούς πρόκειται για το ομορφότερο χωριό της Γαλλίας. Ένας οικισμός όπου λίγα έχουν αλλάξει τα τελευταία 800 χρόνια. Εντυπωσιάζει για την αρχιτεκτονική των κτιρίων του, τα θεμέλια των οποίων χρονολογούνται από τον 16ο και 17ο αιώνα και ξεχωρίζουν για το χαρακτηριστικό μελί χρώμα στις προσόψεις τους. Η ομορφιά του απογειώνεται στην κεντρική πλατεία του με τη εκκλησία και το εντυπωσιακό σιντριβάνι.

Carlingford, Ιρλανδία



Μια μόλις ώρα δρόμο μακριά από το Μπέλφαστ ή το Δουβλίνο. Απολαμβάνει μια εντυπωσιακής ομορφιάς φύση που συνδυάζεται με την μυστηριακή ατμόσφαιρα των θρύλων και την μύθων της Ιρλανδικής παράδοσης.

Mittenwald, Γερμανία



Η φλέβα της παλιάς αυθεντικής Γερμανίας και του τρόπου ζωή της χτυπά εδώ. Παραδοσιακοί Βαυαροί μένουν σε παραδοσιακά διακοσμημένα σπίτια, με βαμμένες προσόψεις και περίτεχνα σκαλιστά αετώματα.

Crupet, Βέλγιο



Μια μικρή πόλη στην κοιλάδα Wallonia. Χτίστηκε τον 13ο αιώνα και είναι από τότε διάσημη για το εντυπωσιακό κάστρο της και τις σπηλιές της.

Fjallbacka, Σουηδία



Ένα ψαροχώρι που εξελίσσεται σε ένα από τα πιο ανερχόμενα hot spot της Σουηδίας, μιας και αναμένεται να γυριστεί εκεί ένα σήριαλ με το τίτλο The Fjällbacka Murders. Όσοι το ξέρουν κρατούσαν εδώ και χρόνια την ομορφιά του ανομολόγητη για να μην το ανακαλύψουν οι πολλοί.


Share this article :

0 comments:

Πείτε μας την γνώμη σας

Έχετε κάτι να μας'προτείνετε ... !

Οικονομία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΔΙΕΘΝΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Κράτος

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΥΓΕΙΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ναυτιλία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Life Style

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ταξίδια

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ασφαλιστική Αγορά

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »
 
Support : Δημιουργία ιστοσελίδας | Al.Ge Template | Πρότυπο ΒΒ2
Copyright © 2013. "Ο ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ" - All Rights Reserved
Τεχνική Επιμέλεια - Δημιουργία ιστοσελίδας - Εμπνευσμένο από Al.Ge
Proudly powered by Al.Ge Template