Kαι όμως, αυτός ο ΠΑΟΚ μπορεί να προκριθεί

Πέμπτη 22 Αυγούστου 2013

Ο κεραυνός του Μίροσλαβ Στοχ, που τίναξε τα δίχτυα της Σάλκε, έφερε στα χέρια των παικτών του ΠΑΟΚ το σεντόνι του Τσάμπιονς Λιγκ! Αν προσέξουν στη ρεβάνς της (άδειας από φιλάθλους) Τούμπας την ερχόμενη Τρίτη και εκμεταλλευθούν το «χρυσό» 1-1 που πήραν παλικαρίσια χθες στο Γκεζελκίρχεν απέναντι στη Σάλκε, ο «δικέφαλος του Βορρά» θα κερδίσει για πρώτη φορά στην ιστορία του το εισιτήριο για τους ομίλους της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης του κόσμου, με ό,τι καλό συνεπάγεται αυτό αγωνιστικά και οικονομικά.
 Ο ΠΑΟΚ κρατάει στα χέρια του μια μεγάλη ευκαιρία και όπως έδειξε χθες σε μια πολύ δύσκολη έδρα, έχει τη δύναμη και την ποιότητα να μην τη σπαταλήσει.
Η ελληνική ομάδα μπήκε καλά στο παιχνίδι. Με πίεση ψηλά και καλή κυκλοφορία της μπάλας, απείλησε περισσότερο απ’ όσο απειλήθηκε στα πρώτα 25 λεπτά, όταν και οι Γερμανοί ανέβασαν τον ρυθμό τους και άρχισαν να γίνονται πιο πιεστικοί. Στην πρώτη τους φάση και ύστερα από τριπλή καραμπόλα, κατάφεραν να ανοίξουν το σκορ στο 32΄, με διαγώνιο σουτ του Φαρφάν που βρήκε πρώτα τη ρίζα της δοκού. Η απάντηση του ΠΑΟΚ ήλθε λίγο αργότερα με διπλή μεγάλη χαμένη ευκαιρία του Κατσουράνη και του Λούκας στο 37΄, με τον τελευταίο να αστοχεί χωρίς πίεση μόνος, κοντά στο σημείο του πέναλτι.

Η φλύαρη υπεροχή και η μεγάλη κατοχή μπάλας της Σάλκε δεν δημιούργησε μεγάλα ρήγματα στην καλοστημένη άμυνα του ΠΑΟΚ. Η επιλογή του Στέφενς ήταν να δώσει χώρο στην πρώην ομάδα του, να περάσει στο ματς τον Αθανασιάδη και να χτυπήσει με αντεπιθέσεις στην κόντρα· δικαιώθηκε στο 73΄ με ένα εκπληκτικό μακρινό σουτ του Στοχ. Οι Γερμανοί πίεσαν ασφυκτικά στο 20λεπτο που απέμενε και έχασαν μια μεγάλη ευκαιρία για τη νίκη, όταν ο Χακόμπο αντέδρασε εντυπωσιακά στο τετ α τετ του Χέβεντες στο 80΄. Ηταν η μοναδική κλασική ευκαιρία της Σάλκε πέρα από το γκολ, σε ένα ματς που είχε καλό ρυθμό από την αρχή έως το τέλος, χωρίς όμως πολλές μεγάλες φάσεις μπροστά στις δύο εστίες.

ΣΑΛΚΕ: Χίλντεμπραντ, Ουτσίντα, Μάτιπ, Χέβεντες, Φουχς, Χέγκερ (78΄ Γκορέτσκα), Τζόουνς, Φαρφάν (87΄ Πούκι), Ντράξλερ, Μέγιερ (70΄ Κλέμενς), Σαλάι.

ΠΑΟΚ: Χακόμπο, Κίτσιου, Λίνο, Βίτορ, Κατσουράνης, Λάζαρ, Τζιόλης, Στοχ, Λόρενς (62΄ Κάτσε), Λούκας (90΄ Ολίσε), Σαλπιγγίδης (62΄ Αθανασιάδης).

• Τα άλλα χθεσινά αποτελέσματα, όπου δεσπόζει η εμφατική νίκη με 3-0 της Αρσεναλ επί της Φενέρμπαχτσε στην Τουρκία με γκολ των Γκιμπς (51΄), Ράμσι (64΄) και Ζιρού (77΄): Ντιναμό Ζάγκρεμπ - Αούστρια Βιέννης 0-2, Λουντογκόρετς - Βασιλεία 2-4, Στεάουα Β. - Λέγκια Β. 1-1.
.kathimerini.
Share this article :

0 comments:

Πείτε μας την γνώμη σας

Έχετε κάτι να μας'προτείνετε ... !

Οικονομία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΔΙΕΘΝΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Κράτος

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΥΓΕΙΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ναυτιλία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Life Style

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ταξίδια

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ασφαλιστική Αγορά

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »
 
Support : Δημιουργία ιστοσελίδας | Al.Ge Template | Πρότυπο ΒΒ2
Copyright © 2013. "Ο ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ" - All Rights Reserved
Τεχνική Επιμέλεια - Δημιουργία ιστοσελίδας - Εμπνευσμένο από Al.Ge
Proudly powered by Al.Ge Template