Οι 51 κουμπουροφόροι της Βουλής

Σάββατο 25 Μαΐου 2013

Επικίνδυνες και εν πολλοίς ανεξέλεγκτες διαστάσεις έχει λάβει το φαινόμενο της οπλοφορίας βουλευτών με τους μισούς να οπλοφορούν νόμιμα ή παράνομα και το σύνολο σχεδόν των μελών της Κ.Ο της Χρυσής Αυγής να κυκλοφορεί επιδεικνύοντας τα όπλα του.Παράλληλα, πολλοί από τους πρώην υπουργούς και πρώην βουλευτές, κάνοντας χρήση των προστατευτικών διατάξεων των σχετικών νόμων διατηρούν τις άδειες οπλοφορίας.
Σύμφωνα με τα Παραπολιτικά, το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη έχει δώσει άδεια οπλοφορίας - οπλοκατοχής σε 51 από τους 300 βουλευτές. Από αυτούς, 14 είναι μέλη της ΚΟ της Χρυσής Αυγής, ανάμεσα τους και η σύζυγος του κ. Νίκου Μιχαλολιάκου, Ελένη Ζαρούλια. Άγνωστος, ωστόσο, παραμένει ο αριθμός των πρώην κοινοβουλευτικών που διατηρούν όπλα με ή χωρίς άδεια.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα της εφημερίδας, από τους 36 βουλευτές - πλην αυτών της Χρυσής Αυγής - που οπλοφορούν, εκείνη που επίσης το έχει δηλώσει δημοσίως είναι η Λιάνα Κανέλλη (ΚΚΕ). Υποστήριξε μάλιστα ότι, ενώ είχε χρόνια να κουβαλήσει μαζί της περίστροφο, υποχρεώθηκε να το κάνει ύστερα από το γνωστό επεισόδιο με τον Ηλία Κασιδιάρη στο στούντιο του ΑΝΤ1.

"Έχω άδεια οπλοφορίας από το 1992, όταν με είχαν χτυπήσει φασίστες. Με τη συμβολή της Αντιτρομοκρατικής πήρα άδεια και μου βγήκε και το ταλέντο στη σκοποβολή. Όταν έγινα βουλευτής, εγκατέλειψα το πιστόλι. Δώδεκα χρόνια δεν το χρειάστηκα. Λυπάμαι που τώρα χρειάστηκε να το ξαναφέρω πάνω μου... Το κρατάω για να υπερασπιστώ τους αθώους ανθρώπους δίπλα μου. Όχι εμένα", είχε δηλώσει η ίδια σε συνέντευξή της.
Περίστροφο στη τσάντα της με νόμιμη άδεια οπλοφορίας κουβαλούσε για πολύ καιρό, η πρώην υπουργός Ντόρα Μπακογιάννη, η οποία όμως δεν έχει ανανεώσει την άδεια τουλάχιστον επί πέντε χρόνια. Κάτοχος νόμιμων όπλων υπήρξε στο παρελθόν και ο πρόεδρος των ΑΝ.ΕΛ, Πάνος Καμμένος, ο οποίος διέθετε άδεια οπλοφορίας και μάλιστα αρκετά χρόνια πριν συνήθιζε να ασκείται στο σκοπευτήριο της Ελληνικής Αστυνομίας στην Κατεχάκη.

Άοπλος ο Μιχαλολιάκος, με το πιστόλι στη τσάντα η Ζαρούλια

Από τους 18 βουλευτές της Χρυσής Αυγής, άδεια οπλοφορίας δεν έχουν ο πρόεδρος Ν. Μιχαλολιάκος, ο Γιάννης Λαγός και ο Δημήτρης Κουκούτσης. Αντιθέτως, με το πιστόλι στο ζωνάρι κυκλοφορούν οι: Ηλίας Κασιδιάρης, Χρήστος Παππάς, Ηλίας Παναγιώταρος, Κωνσταντίνος Μπαρμπαρούσης, Παναγιώτης Ηλιόπουλος, Γιώργος Γερμενής, Χρυσοβαλάντης Αλεξόπουλος, Νικόλαος Μίχος, Αντώνης Γρέγος, Πολύβιος Ζησιμόπουλος, Νίκος Κουζήλος, Μιχάλης Αρβανίτης, Ευστάθιος Μπούκουρας και Αρτέμης Ματθαιόπουλος. Όπλο έχει και η Ελένη Ζαρούλια, σύζυγος του κ. Μιχαλολιάκου, ο οποίος ως αρχηγός κόμματος έχει προσωπική φρουρά.

Ξέφραγο αμπέλι η Βουλή

Η διαδικασία για να λάβουν οι βουλευτές άδεια, δεν διαφέρει από αυτήν που ισχύει για τον οποιοδήποτε. Απαιτούνται δηλαδή, α) αιματολογικές εξετάσεις, προκειμένου να διαπιστωθεί αν κάνουν χρήση αλκοόλ ή απαγορευμένων ουσιών και β) ψυχιατρική πραγματογνωμοσύνη από ιδιώτη ψυχίατρο ή δημόσιο φορέα ψυχικής υγείας.

Με δεδομένο ότι ένας αλκοολικός ή ένας ψυχασθενής δεν θα μπορούσε να ασκήσει επαρκώς τα θεσμικά του καθήκοντα και θα εξαναγκαζόταν σε παραίτηση από την κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματός του και από την πολιτική γενικότερα, όλες ανεξαρτήτως οι αιτήσεις οπλοφορίας έχουν εγκριθεί και τούτο γιατί οι έλεγχοι είναι υποτυπώδεις ή και ανύπαρκτοι!

Μέχρι να ξεσπάσει ο πρόσφατος σάλος με την υπόθεση της οπλοφορίας των βουλευτών, οι περισσότεροι από όσους διαθέτουν άδεια κουβαλούσαν όπλα επάνω τους όχι μόνο μέσα στο κτίριο της εθνικής αντιπροσωπείας αλλά και στην αίθουσα συνεδριάσεων. Σχεδόν πάντοτε δεν περνούσαν από τα ειδικά μηχανήματα ανίχνευσης όπλων, αλλά, ακόμα και όταν αυτό συνέβαινε, ουδείς αστυνομικός ήταν σε θέση να τους ελέγξει.

Πλέον από τις 21 Μαΐου, ο έλεγχος γίνεται και μάλιστα διπλός ενώ μπήκε σε λειτουργία το ειδικό μηχάνημα. Δόθηκε εντολή από τον κ. Μεϊμαράκη να μην επιτρέπεται η είσοδος στους βουλευτές που αρνούνται να αφήσουν το όπλο τους στην είσοδο. Το ερώτημα όμως, είναι: Μπορεί ένας αστυνομικός να μην επιτρέψει την είσοδο σε βουλευτή και μάλιστα στο Κοινοβούλιο;

πηγη
Share this article :

0 comments:

Πείτε μας την γνώμη σας

Έχετε κάτι να μας'προτείνετε ... !

Οικονομία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΔΙΕΘΝΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Κράτος

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΥΓΕΙΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ναυτιλία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Life Style

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ταξίδια

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ασφαλιστική Αγορά

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »
 
Support : Δημιουργία ιστοσελίδας | Al.Ge Template | Πρότυπο ΒΒ2
Copyright © 2013. "Ο ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ" - All Rights Reserved
Τεχνική Επιμέλεια - Δημιουργία ιστοσελίδας - Εμπνευσμένο από Al.Ge
Proudly powered by Al.Ge Template