ΤΑ ΒΡΟΝΤΗΞΕ-Άφησε επενδύσεις και εξαψήφιο μισθό για να γυρίσει τον κόσμο

Τετάρτη 2 Δεκεμβρίου 2015

Τον Μάρτιο του 2012, η Kristin Addis αποφάσισε να γίνει ο θηλυκός Φιλέας Φογκ. Έτσι, παράτησε τη δουλειά της στον τομέα της επενδυτικής
τραπεζικής στη Νότια Καλιφόρνια, άφησε πίσω της έναν αξιοζήλευτο μισθό με πέντε μηδενικά κι αποφάσισε να γίνει ευτυχισμένη, αφού, όπως λέει η ίδια, ο τρόπος ζωής της δεν τής επέτρεπε να είναι.

«Ήταν δύσκολο για μένα γιατί η μοναδική πληρωμένη άδεια που μπορούσαμε να παίρνουμε ήταν μόλις 14 ημέρες τον χρόνο», λέει στο Business Insider. «Πηγαίναμε στο γραφείο ακόμα και βαριά άρρωστοι, γιατί δεν θέλαμε να κάνουμε χρήση της άδειάς μας και να την περάσουμε στο κρεβάτι. Ακόμα και αυτές τις 14 ημέρες δεν μπορούσα να τις πάρω όλες μαζί. Και σκεφτόμουν: "Τι να τα κάνω τα χρήματα αν δεν μπορώ να τα ξοδέψω όποτε και όπως θέλω; Ένοιωθα ότι, δεν μπορεί, η ζωή πρέπει να είναι πολύ περισσότερα από αυτό που ζω». Κι έτσι αποφάσισε να το ανακαλύψει.



Στην Κίνα
Λιγότερο από έναν χρόνο αργότερα, η Addis αγόρασε ένα εισιτήριο χωρίς επιστροφή για Μπανγκόγκ, σχεδιάζοντας να γυρίσει όλη τη ΝΑ Ασία. Από τότε, η 29χρονη πρώην σύμβουλος επενδύσεων δεν έχει καθίσει σε ησυχία και είναι συνεχώς με ένα σακίδιο στον ώμο, αναρτώντας τις εμπειρίες της στο προσωπικό της μπλογκ, με την ονομασία Be My Travel Muse. Εχει, μάλιστα, εκδώσει και βιβλίο με τις εμπειρίες της, το οποίο τιτλοφορείται «Conquering Mountains: The Guide to Solo Female Travel».







Στην Ισλανδία

Η Addis μίλησε στο Business Insider για τη ζωή της μετά την παραίτησή της από την τράπεζα. Πώς περνάει, τι σημαίνει πραγματικά να δουλεύεις στον δρόμο και πώς τα βγάζει πέρα οικονομικά.

Στο παρελθόν είχε ζήσει στην Ταϊβάν. Στα 21 της είχε πάει να σπουδάσει Κινέζικα και είχε ξεκινήσει το ταξίδι της από τη ΝΑ Ασία, γιατί είχε διαβάσει πως ένας ταξιδιώτης μπορούσε να τα βγάζει πέρα με 1000 δολ. τον μήνα. Στην Καλιφόρνια το κόστος ζωής ήταν 3.000 – 4.000 δολάρια τον μήνα.



Στη Βόρεια Ιρλανδία

«Έκανα αποταμίευση για πολλά χρόνια», θυμάται η Addis. «Είχα να επιλέξω ανάμεσα στο να φυλάω χρήματα, να αγοράσω ένα οροφοδιαμέρισμα ή να ταξιδέψω», λέει. Κατάφερε να μαζέψει 20.000 δολάρια σε μετρητά συν άλλες 60.000 δολ. από ασφαλιστικές εισφορές, τα οποία λέει ότι δεν πρόκειται να αγγίξει μέχρι τη στιγμή που θα 'ρθει η ώρα να συνταξιοδοτηθεί.

«Δεν είχα ποτέ χρέη πέρα από το φοιτητικό μου δάνειο», αναφέρει. «Δεν θα χαλάσω χρήματα που δεν έχω και δεν θέλω να σπαταλήσω από τα χρήματα που έχω φυλάξει για αργότερα».

«Το ξεκίνημα του ταξιδιού μου είχε να κάνει με την περιπέτεια, ενώ με βοήθησε και το πρόγραμμα sabbatical (σσ. εθελούσια αποχώρηση για συγκεκριμένο διάστημα και δυνατότητα επιστροφής στην εργασία, όταν λήξει το διάστημα αυτό) . Τώρα , έχει προκύψει και το θέμα της δουλειάς. Αν νιώσω ότι θέλω να ηρεμήσω λίγο, πηγαίνω στο Βερολίνο, όπου έχω σπίτι. Τον τελευταίο ενάμιση χρόνο όμως, πήγα εκεί μόνο για ένα εξάμηνο».



Στη Μποτσουάνα

Όσο για το πώς τα βγάζει πέρα οικονομικά, έχει έσοδα από πωλήσεις μέσω της ιστοσελίδας της, του βιβλίου της, ενώ συνεργάζεται και με τουριστικά γραφεία. Όπως λέει, βγάζει περίπου το 40% του μισθού που έπαιρνε όταν εργαζόταν στην τράπεζα. Και το εισόδημά της αυξάνεται διαρκώς.

Και μολονότι κερδίζει πολύ λιγότερα, η Addfis δηλώνει πολύ πιο ευτυχισμένη από τότε που εργαζόταν στον τραπεζικό κλάδο, αφού, όπως λέει, ο πραγματικός πλούτος για πολλούς ανθρώπους δεν είναι τα πολλά λεφτά , αλλά ο ελεύθερος χρόνος και η ελευθερία γενικότερα.



Στη Ναμίμπια

Όπως λέει υπάρχουν περίοδοι που εργάζεται πιο πολλές ώρες, από τότε που ήταν στην τράπεζα, η διαφορά όμως είναι ότι τώρα μπορεί να προγραμματίσει περιόδους απόλυτης ξεκούρασης.
Κι όπως λέει, δεν θα πρέπει να φοβάται ο κόσμος τον νομάδικο τρόπο ζωής, γιατί ο άνθρωπος είναι ένα είδος πολύ πιο ευπροσάρμοστο απ' όσο νομίζουμε.  πηγή
Share this article :

0 comments:

Πείτε μας την γνώμη σας

Έχετε κάτι να μας'προτείνετε ... !

Οικονομία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΔΙΕΘΝΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Κράτος

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΥΓΕΙΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ναυτιλία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Life Style

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ταξίδια

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ασφαλιστική Αγορά

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »
 
Support : Δημιουργία ιστοσελίδας | Al.Ge Template | Πρότυπο ΒΒ2
Copyright © 2013. "Ο ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ" - All Rights Reserved
Τεχνική Επιμέλεια - Δημιουργία ιστοσελίδας - Εμπνευσμένο από Al.Ge
Proudly powered by Al.Ge Template