Σώζει τα παιδιά η Βασίλισσα της Ζάχαρης που άλλαξε το κατεστραμμένο πρόσωπό της

Κυριακή 9 Νοεμβρίου 2014


Σώζει τα παιδιά η Βασίλισσα της Ζάχαρης που άλλαξε το κατεστραμμένο πρόσωπό της.Ο παρολίγον θάνατός της σώζει σήμερα δεκάδες παιδιά που έχουν βιώσει την κόλαση της φωτιάς.
Ήταν εκείνη η στιγμή που η σύζυγος του δισεκατομμυριούχου Carlos Pellas δεν πρόκειται να ξεχάσει ποτέ στη ζωή της. Η Vivian ξύπνησε από τις κραυγές του συζύγου της που φώναζε το όνομά της, λέγοντά ς της να τον ακολουθήσει πηδώντας έξω από το φλεγόμενο αεροσκάφος στο οποίο βρίσκονταν.
Όπως όπως κατάφερε να βγει από τα απομεινάρια της πτήσης 414 της Servicio Aereo de Honduras μόλις λίγα λεπτά πριν εκραγεί και μεταβληθεί σε μια μπάλα φωτιάς. Ούτε μπορούσε να νοιώσει τα 62 κατάγματα ή το ήδη καμένο δέρμα στο πρόσωπό της.
Η τραγωδία συνέβη γιατί οι πιλότοι του Boeing 727 είχαν κάνει κακό υπολογισμό κατά την προσέγγισή τους στο Διεθνές Αεροδρόμιο Toncontin και το αεροπλάνο συνετρίβη στα γύρω βουνά. Πάνω από 130 επιβάτες είχαν σκοτωθεί τότε. Ο δισεκατομμυριούχος επιχειρηματίας από τη Νικαράγουα, Carlos Pellas, και η σύζυγός του, Vivian, συγκαταλέγονταν μεταξύ των επιζώντων που δεν ξεπερνούσαν τους 10-12.



Η Viviane μίλησε για την εμπειρία των ελάχιστων λεπτών που βρέθηκε μεταξύ ζωής και θανάτου και περιέγραψε αυτό που έχουν περιγράψει κι άλλοι πριν από αυτήν: “Θυμάμαι να βλέπω ένα φως και να είμαι μέσα σε ένα τούνελ. Ξαφνικά βρέθηκα έξω από το αεροπλάνο”. Ο σύζυγό της, ο οποίος είχε επίσης υποστεί βαριά εγκαύματα και είχε χάσει τμήμα των δακτύλων του, τη μετέφερε στον πλησιέστερο δρόμο, έκαναν ωτοστόπ σε ένα διερχόμενο φορτηγό, έκαναν δύο ώρες δρόμο μέχρι να κατέβουν από το βουνό και μεταφέρθηκαν στο πλησιέστερο νοσοκομείο.



H Vivian Pellas με τη συνωνόματη κόρη της, πριν υποστεί επεμβάσεις αποκατάστασης στο κατεστραμμένο πρόσωπό της

Αυτή η τραγωδία συνέβη το 1989 και, εκτός από τη ζωή τους, παρολίγον να κοστίσει στον 34χρονο τότε Carlos όλη τη γιγαντιαία προσπάθεια που είχε καταβάλει προκειμένου να αναστήσει την οικογενειακή αυτοκρατορία παραγωγής ζάχαρης και ατμόπλοιων που ξεκίνησε ο προπάππους του το 1875.
Η ίδια η Vivian ήταν τότε 35 χρονών κιένιωσε ότι είχε χάσει τα πάντα. Την ομορφιά της και την υγεία της. Υποβλήθηκε σε αμέτρητες επεμβάσεις αφού το πρόσωπό της είχε καταστραφεί ολοσχερώς. Επαιρνε ισχυρές δόσεις μορφίνης για να αντέξει τον πόνο. “Ζούσα στην κόλαση”, λέει. Σήμερα, με όλα αυτά πίσω της, αλλά όχι και τις αναμνήσεις, μοιάζει τουλάχιστον 10 χρόνια μικρότερη από 60 που είναι στην πραγματικότητα.

Στη Νικαρλαγουα έφτασε στα 7 της χρόνια. Ήταν κόρη ενός πλούσιου Κουβανού επιχειρηματία και ποτέ δεν της έλειψε τίποτα. “Πριν το δυστύχημα ένιωθα ότι δεν έχω σκοπό στη ζωή μου” , λέει. Παντρεύτηκε τον Carlos Pellas στα 22 της και ανέθερεφε τα τρία παιδιά τους. Μετά τον παρολίγο θάνατό της, όλα άλλαξαν. Ανοιξε στη Μανάγουα ένα κέντρο αποκατάστασης για παιδάκια που είχαν υποστεί εγκαύματα. Το ίδρυμα που ονομάζεται Association for Child Burn Victims βρίσκεται στη Νικαράγουα και φτιάχτηκε το 1991. Μέχρι σήμερα έχει θεραπεύσει πάνω από 11.000 ασθενείς, εντελώς δωρεάν, ενώ σήμερα αναλαμβάνει και κάποιες περιπτώσεις ενηλίκων. Προκειμένου να δημιουργήσει οικονομίες κλίμακας και να προσελκύσει κορυφαίο ιατρικό προσωπικό, δημιούργησε κι ένα ιατρικό κέντρο πλήρως εξοπλισμένο ακριβώς δίπλα, το Hospital Metropolitano. Αυτή τη στιγμή πρόκειται για το ένα από τα πέντε πιστοποιημένα νοσοκομεία της Κεντρικής Αμερικής από τη Διεθνή Επιτροπή Οργανισμών Υγείας.

Σημειώνεται ότι τα παιδιά των αναπτυσσόμενων χωρών βρίσκονται σε υψηλότερο κίνδυνο να υποστούν εγκαύματα και είναι επτά φορές πιο πιθανό να πεθάνουν από εγκαύματα σε σχέση με τα παιδιά στις αναπτυγμένες χώρες, σύμφωνα με τον ΠΟΥ.

Στη Νικαράγουα, τα παιδιά καίγονται συνήθως από ατυχήματα στην κουζίνα του σπιτιού τους ή από τις φωτιές που βάζουν για να κάψουν τα σκουπίδια. Πρακτική που συνηθίζεται στη Νικαράγουα.
Η οικογένεια των Pellas δίνει 3 εκατ. δολάρια το χρόνο στο Ίδρυμα, σε ρευστό και εξοπλισμό, ενώ έχει ξεκινήσει εκστρατεία συγκέντρωσης 50 εκατ. δολαρίων, ώστε , όπως λέει η Vivian, “να διασφαλιστεί το μέλλον όλων αυτών των παιδιών”. Και συμπληρώνει: “Όταν παθαίνεις ατύχημα υπόσχεσαι τα πάντα στο Θεό. Το θέμα είναι αν κρατάς κιόλας αυτή την υπόσχεσ稔. πηγη
Share this article :

0 comments:

Πείτε μας την γνώμη σας

Έχετε κάτι να μας'προτείνετε ... !

Οικονομία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΔΙΕΘΝΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Κράτος

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΥΓΕΙΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ναυτιλία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Life Style

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ταξίδια

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ασφαλιστική Αγορά

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »
 
Support : Δημιουργία ιστοσελίδας | Al.Ge Template | Πρότυπο ΒΒ2
Copyright © 2013. "Ο ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ" - All Rights Reserved
Τεχνική Επιμέλεια - Δημιουργία ιστοσελίδας - Εμπνευσμένο από Al.Ge
Proudly powered by Al.Ge Template