Η φάβα είναι ένα υπέροχο, πεντανόστιμο παρόλη την λιτότητα της συνταγής, έδεσμα.
Ιδανική για την περίοδο της νηστείας αλλά και για συνοδευτικό!
Η φάβα είναι από τα καλύτερα συνοδευτικά της Ελληνικής Κουζίνας, δοκιμάστε την παντρεμένη, κλασική ή βελουτέ!
Οι καλύτερες ποικιλίες είναι αυτές της Σαντορίνης και της Σκύρου!
Ingredients
300 gr. φάβα Σαντορίνης
2 κρεμμύδια ξερά
Ελαιόλαδο
Θυμάρι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Αλάτι
> Επιπλέον θα χρειαστείτε
100 ml. ελαιόλαδο
2 κρεμμύδια ξερά
2 κουταλιές της σούπας ξύδι
Instructions
Καθαρίζουμε την φάβα προσεκτικά.
Βάζουμε την φάβα σε ένα μπώλ και καλύπτουμε με χλιαρό νερό.
Αφήνουμε την φάβα 2 ώρες να μουλιάσει.
Ξεπλένουμε την φάβα πολύ καλά κάτω από τρεχούμενο νερό.
Βράζουμε την φάβα για 10 λεπτά σε αρκετό νερό και την ξαφρίζουμε.
Στραγγίζουμε την φάβα.
Σε μια βαθιά κατσαρόλα σωτάρουμε με ελαιόλαδο τα κρεμμύδια, τα οποία έχουμε ψιλοκόψει., την φάβα και το θυμάρι.
Προσθέτουμε 1 λίτρο νερό και χαμηλώνουμε την θερμοκρασία.
Σιγοβράζουμε την φάβα για 50 λεπτά περίπου, μέχρι να μαλακώσει και αν χρειαστεί προσθέτουμε επιπλέον νερό.
Μόλις σωθούν τα υγρά και χυλώσει η φάβα, προσθέτουμε αλάτι.
Αποσύρουμε από την φωτιά και πολτοποιούμε την φάβα, προσθέτουμε τα 100 ml. ελαιόλαδο σταδιακά και τέλος το ξύδι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Ετοιμάζουμε την φάβα για σερβίρισμα.
Ψιλοκόβουμε το ένα κρεμμύδι και το σωτάρουμε σε λίγο ελαιόλαδο μέχρι να πάρει καστανό χρώμα.
Περιχύνουμε την φάβα με το σωταρισμένο κρεμμύδι.
Ψιλοκόβουμε το άλλο κρεμμύδι και το προσθετουμε στην φάβα, περιχύνουμε με λίγο ελαιόλαδο και την σερβίρουμε!
Ιδανική για την περίοδο της νηστείας αλλά και για συνοδευτικό!
Η φάβα είναι από τα καλύτερα συνοδευτικά της Ελληνικής Κουζίνας, δοκιμάστε την παντρεμένη, κλασική ή βελουτέ!
Οι καλύτερες ποικιλίες είναι αυτές της Σαντορίνης και της Σκύρου!
Ingredients
300 gr. φάβα Σαντορίνης
2 κρεμμύδια ξερά
Ελαιόλαδο
Θυμάρι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Αλάτι
> Επιπλέον θα χρειαστείτε
100 ml. ελαιόλαδο
2 κρεμμύδια ξερά
2 κουταλιές της σούπας ξύδι
Instructions
Καθαρίζουμε την φάβα προσεκτικά.
Βάζουμε την φάβα σε ένα μπώλ και καλύπτουμε με χλιαρό νερό.
Αφήνουμε την φάβα 2 ώρες να μουλιάσει.
Ξεπλένουμε την φάβα πολύ καλά κάτω από τρεχούμενο νερό.
Βράζουμε την φάβα για 10 λεπτά σε αρκετό νερό και την ξαφρίζουμε.
Στραγγίζουμε την φάβα.
Σε μια βαθιά κατσαρόλα σωτάρουμε με ελαιόλαδο τα κρεμμύδια, τα οποία έχουμε ψιλοκόψει., την φάβα και το θυμάρι.
Προσθέτουμε 1 λίτρο νερό και χαμηλώνουμε την θερμοκρασία.
Σιγοβράζουμε την φάβα για 50 λεπτά περίπου, μέχρι να μαλακώσει και αν χρειαστεί προσθέτουμε επιπλέον νερό.
Μόλις σωθούν τα υγρά και χυλώσει η φάβα, προσθέτουμε αλάτι.
Αποσύρουμε από την φωτιά και πολτοποιούμε την φάβα, προσθέτουμε τα 100 ml. ελαιόλαδο σταδιακά και τέλος το ξύδι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Ετοιμάζουμε την φάβα για σερβίρισμα.
Ψιλοκόβουμε το ένα κρεμμύδι και το σωτάρουμε σε λίγο ελαιόλαδο μέχρι να πάρει καστανό χρώμα.
Περιχύνουμε την φάβα με το σωταρισμένο κρεμμύδι.
Ψιλοκόβουμε το άλλο κρεμμύδι και το προσθετουμε στην φάβα, περιχύνουμε με λίγο ελαιόλαδο και την σερβίρουμε!
- sintagoulis.gr
0 comments:
Πείτε μας την γνώμη σας
Έχετε κάτι να μας'προτείνετε ... !