Σφίγγει το δαχτυλίδι του Θανάτου στην Ράκκα.Συντριβή του ISIS σε Χαλέπι -Χάμα-Deir Ezzor

Σάββατο 5 Μαρτίου 2016

Η ρωσική Αεροπορία προχώρησε σε ανελέητους βομβαρδισμούς θέσεων του ISIS στην επαρχία της Χομς και
συγκεκριμένα στην ανατολική ύπαιθρο χτυπώντας τις γραμμές των ισλαμιστών στις στρατηγικές πόλεις της αρχαίας ελληνιστικής Παλμύρας και της Al-Sakhanah.
 Στο "στόχαστρο" της RuAF μπήκανε οι γραμμές ανεφοδιασμού καυσίμων των ισλαμιστών της ISIS στην ύπαιθρο της Παλμύρας, οι δρόμοι αυτοί πηγαίνουν στην Al-Raqqa και στο Aleppo και από εκεί στα τουρκικά σύνορα. 

Η RuAF χτύπησε τους οδικούς κόμβους του Rasm Al-‘Arnab και του Wadi Al-Abyad, καταστρέφοντας ντουζίνες βυτιοφόρων και ένα κέντρο διοικήσεως και ελέγχου την ίδια στιγμή που η 67η Ταξιαρχία του συριακού Στρατού της 18ης Τεθωρακισμένης Μεραρχίας συνέχισε την προέλασή της στην πόλη Al-Dawa στην ύπαιθρο της Παλμύρα καταλαμβάνοντας ολόκληρο το χωριό.
Στα βορειοδυτικά της Al-Dawa, συριακές επίλεκτες ομάδες των "πανθήρων" έθεσαν υπό πλήρη έλεγχο το ύψωμα του Tal Halawa κοντά στην αρχαία ελληνιστική πόλη. Η τακτική κατάσταση γύρω από την πόλη δείχνει ότι μόνο τα όρη Qassoun στα δυτικά της Παλμύρας έχουν παραμείνει στα χέρια των ισλαμιστών και αποτελούν το τελευταίο εμπόδιο για την οριστική διείσδυση εντός της πόλης. 

 Το ISIS σύμφωνα με πληροφορίες εξαπέλυσε νέα επίθεση στον αυτοκινητόδρομο Khanasser-Aleppo με την ελπίδα να αποκόψει το ανεφοδιασμό των συριακών δυνάμεων στο Χαλέπι στην πόλη Sheikh Hilal-Ithriya μετά την αποτυχημένη προσπάθεια του περασμένου μήνα. 
 Οι μέχρι τώρα αναφορές όλες τείνουν στο να επιβεβαιώνουν ότι η επίθεση αυτή απωθείται επαρκώς μέχρι αυτή τη στιγμή. Έχει παρατηρηθεί λειψανδρία στις δυνάμεις του ISIS και σημαντικά προβλήματα μεταφοράς λόγως σαφούς έλλειψης μέσων και καυσίμων.
 Απελπισία έχει καταλάβει το ISIS και στην Deir Ezzor όπου επιχείρησε να διασπάσει τις συριακές γραμμές με 14 επιθέσεις αυτοκτονίας! Μόνο μία από αυτές στη συνοικία Al-Baghayliyah στέφθηκε με μερική επιτυχία, αλλά αμέσως μετά οι δυνάμεις των ισλαμιστών απωθήθηκαν από την συριακή φρουρά η οποία δοκιμάζεται στην μαρτυρική πόλη για 3,5 χρόνια αποκλεισμένη από την υπόλοιπη συριακή ενδοχώρα. πηγή

Share this article :

0 comments:

Πείτε μας την γνώμη σας

Έχετε κάτι να μας'προτείνετε ... !

Οικονομία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΔΙΕΘΝΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Κράτος

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΥΓΕΙΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ναυτιλία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Life Style

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ταξίδια

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ασφαλιστική Αγορά

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »
 
Support : Δημιουργία ιστοσελίδας | Al.Ge Template | Πρότυπο ΒΒ2
Copyright © 2013. "Ο ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ" - All Rights Reserved
Τεχνική Επιμέλεια - Δημιουργία ιστοσελίδας - Εμπνευσμένο από Al.Ge
Proudly powered by Al.Ge Template