ΕΙΚΟΝΕΣ ΣΟΚ-Ο χειρότερος ζωολογικός κήπος του κόσμου-Ζώα-σκελετοί σέρνονται απελπισμένα

Σάββατο 5 Μαρτίου 2016

Στη Λωρίδα της Γάζας δεν υπάρχει αρμόδια υπηρεσία για την επίβλεψη των ζωολογικών κήπων και έτσι τα ζώα
παραμελούνται σε εγκληματικό βαθμό, λιμοκτονούν και μένουν χωρίς ιατρική περίθαλψη μέσα σε καταβρώμικα κλουβιά
Η σύγκρουση μεταξύ Ισραηλινών και Παλαιστινίων δεν έχει αντίκτυπο μόνο στη ζωή των ανθρώπων στη Λωρίδα της Γάζας, αλλά έχει οδηγήσει στον αφανισμό και δεκάδες ζώα που φιλοξενούνται στους πέντε συνολικά ζωολογικούς κήπους της περιοχής.
Οι φωτογραφίες που δημοσιεύτηκαν πρόσφατα από έναν από αυτούς, τον Khan Younis, πραγματικά προκαλούν φρίκη. Οι χώροι του ζωολογικού κήπου που κάποτε φιλοξενούσαν δεκάδες ζώα, είναι πλέον γεμάτοι με μουμιοποιημένα κουφάρια, καθώς η μεγάλη πλειοψηφία των «ενοίκων» τους πέθαναν από αρρώστιες ή από πείνα, λόγω των συγκρούσεων που μαίνονται στην περιοχή τα τελευταία χρόνια.



Σύμφωνα με την εφημερίδα Daily Mail, ο ιδιοκτήτης του ζωολογικού άρχισε να βαλσαμώνει ο ίδιος τα ζώα όταν άρχισαν να πεθαίνουν το ένα μετά το άλλο, μετά την έναρξη του πολέμου στη Γάζα. Ο Mohammed Awaida, ο οποίος άνοιξε τον ζωολογικό κήπο το 2007, είδε από την επόμενη κιόλας χρονιά πολλά από τα ζώα του να σβήνουν, είπε από πείνα είτε από αρρώστιες λόγω των συγκρούσεων που είχαν ξεκινήσει στην περιοχή. Όπως δήλωσε στη βρετανική εφημερίδα, για τρεις ολόκληρες εβδομάδες δεν μπορούσε να φροντίσει τα άμοιρα πλάσματα λόγω των βομβαρδισμών με αποτέλεσμα να πεθάνουν πολλά από αυτά.


Σήμερα, μετά από χρόνια συγκρούσεων στην ταραγμένη περιοχή, τα νεκρά ζώα κοντεύουν να ξεπεράσουν σε αριθμό τα ζωντανά στον μακάβριο ζωολογικό κήπο. Οι φωτογραφίες που κυκλοφόρησαν φέτος δείχνουν ένα πραγματικό κολαστήριο, με άθλιες συνθήκες διαβίωσης για τα εναπομείναντα ζώα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι παρόμοια εικόνα παρουσιάζουν και οι υπόλοιποι τέσσερις ζωολογικοί κήποι, δεδομένου ότι δεν υπάρχει αρμόδια υπηρεσία στην περιοχή για την επίβλεψή τους, με αποτέλεσμα τα ζώα να παραμελούνται σε εγκληματικό βαθμό, να λιμοκτονούν και να μένουν χωρίς ιατρική περίθαλψη μέσα σε καταβρώμικα κλουβιά.

Share this article :

0 comments:

Πείτε μας την γνώμη σας

Έχετε κάτι να μας'προτείνετε ... !

Οικονομία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΔΙΕΘΝΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Κράτος

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΥΓΕΙΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ναυτιλία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Life Style

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ταξίδια

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ασφαλιστική Αγορά

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »
 
Support : Δημιουργία ιστοσελίδας | Al.Ge Template | Πρότυπο ΒΒ2
Copyright © 2013. "Ο ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ" - All Rights Reserved
Τεχνική Επιμέλεια - Δημιουργία ιστοσελίδας - Εμπνευσμένο από Al.Ge
Proudly powered by Al.Ge Template