H Aegean Shipping Management SA παρέλαβε τα δυο πρώτα νέα της δεξαμενόπλοια

Κυριακή 13 Απριλίου 2014

Η Aegean Shipping Management S.A. στα πλαίσια των πρωτοποριακών της σχεδίων για τη δημιουργία Οικολογικού Στόλου (GreenFleet) παρέλαβε τα δυο πρώτα από τα τέσσερα δεξαμενόπλοια τα οποία κατασκευάστηκαν στα ναυπηγεία Dae Sun Shipbuilding που βρίσκονται στο Busan της Κορέας.
Η τελετή ονοματοδοσίας πραγματοποιήθηκε στις 20 Μαρτίου 2014 και τα δυο νεοπαραληφθέντα πλοία έλαβαν τα ονόματα M/T Green Planet και M/T Green Sea. Σημειώνεται ότι κατά την τελετή, εκατέρωθεν των πλοίων, υπήρχαν ελληνικές σημαίες μήκους εκατό μέτρων, κάτι που γίνεται για πρώτη φορά στα συγκεκριμένα ναπυηγεία.
Τα δεξαμενόπλοια M/T Green Planet και M/T Green Sea ανήκουν στα πλοία που ενσωματώνουν τις πιο σύγχρονες και ταυτοχρόνως οικολογικές τεχνολογίες, με αποτέλεσμα να μην επιβαρύνουν το περιβάλλον, αφού εκπέμπουν μειωμένους ρύπους, ενώ η χρήση νέας υψηλής τεχνολογίας σε όλα τα συστήματα του πλοίου εξασφαλίζει μειωμένο κόστος λειτουργίας αυξάνοντας ταυτοχρόνως τη συνολική απόδοση σε ένα ευρύ φάσμα τομέων.

Συγκεκριμένα, τα νέα δεξαμενόπλοια ενσωματώνουν προηγμένη τεχνολογία και στον τομέα της σχεδίασης αλλά και στις κύριες μηχανές τους (MAN Diesel & Turbo), οι οποίες μέσω ενός ηλεκτρονικά ελεγχόμενου συστήματος λειτουργίας εξασφαλίζουν υψηλές αποδόσεις με χαμηλή κατανάλωση καυσίμου.
Άλλα νέα τεχνολογικά χαρακτηριστικά είναι ο Δείκτης Απόδοσης Ενεργειακού Σχεδιασμού (EEDI), το Σχέδιο Ενεργειακής Διαχείρισης (SEEMP), η νέα αντί ρυπαντική βαφή, τα υδροπτερύγια εξοικονόμησης ενεργείας και ένα εξελιγμένο σύστημα διαχείρισης ηλεκτρικής ενέργειας σε ολόκληρο το πλοίο.
Την τελετή παρακολούθησε ο κ. Γιώργος Μελισσανίδης συνοδευόμενος από ανώτερα στελέχη της εταιρείας ενώ παρέστη και ο πρόεδρος της Dae Sun, κ. Jae Yong – Ahn μαζί με ανώτερα διοικητικά στελέχη της Dae Sun Shipbuilding.
aegean3

Ο κ. Γ. Μελισσανίδης δήλωσε «Με αυτή την τελετή η Aegean Shipping Management SA εισέρχεται σε μια νέα εποχή. Εμείς προσφέρουμε πλέον στη ναυτιλία πλοία που έχουν τα υψηλότερα επίπεδα απόδοσης. Η Dae Sun Shipbuilding έκανε μια εξαιρετική δουλειά στην κατασκευή των δεξαμενοπλοίων, ακολουθώντας και εφαρμόζοντας τις υψηλότερες προδιαγραφές, γεγονός που θα μας επιτρέψει να ανταγωνιστούμε στο επίπεδο που επιθυμούμε. Ανυπομονώ για την ολοκλήρωση ολόκληρου του Πράσινου Στόλου (GreenFleet), που θα δώσει ακόμα μεγαλύτερη ώθηση στην Aegean Shipping».
Από την πλευρά τους, ο κ. Jae Yong – Ahn, των ναυπηγείων Dae Sun Shipbuilding, είπε «Συγχαίρουμε την Aegean Shipping Management SA και τον κ. Γιώργο Μελισσανίδη προσωπικά, για την άριστη συνεργασία που είχαμε από την πρώτη μέρα. Η Aegean μάς μετέδωσε το όραμά της, που ήταν σαφέστατο: Μας είπαν ότι θέλουν παγκόσμιας κλάσης επιδόσεις για τα πλοία τους, με ταυτόχρονη μείωση του κόστους αλλά και των εκπεμπομένων ρύπων, για ελάχιστη επιβάρυνση του περιβάλλοντος. Είμαστε περήφανοι που συνεργαζόμαστε με την Aegean και δεσμευόμαστε ότι θα υπηρετήσουμε αυτούς τους στόχους και στο μέλλον».
Το M/T Green Planet θα παραδοθεί σε λειτουργία περί τις 15 Απριλίου και το M/T Green Sea περί τις 31 Μαΐου 2014.
efoplistesnews.gr
Share this article :

0 comments:

Πείτε μας την γνώμη σας

Έχετε κάτι να μας'προτείνετε ... !

Οικονομία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΔΙΕΘΝΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Κράτος

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΥΓΕΙΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ναυτιλία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Life Style

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ταξίδια

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ασφαλιστική Αγορά

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »
 
Support : Δημιουργία ιστοσελίδας | Al.Ge Template | Πρότυπο ΒΒ2
Copyright © 2013. "Ο ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ" - All Rights Reserved
Τεχνική Επιμέλεια - Δημιουργία ιστοσελίδας - Εμπνευσμένο από Al.Ge
Proudly powered by Al.Ge Template