ΑΛΑΛΑΖΟΝΤΑΣ ΦΩΝΑΖΕ ΤΟ ΠΛΗΘΟΣ: ΣΚΟΤΩΣΤΕ ΤΟΥΣ...Τους διαμέλισαν στην κυριολεξία..ΒΙΑΙΕΣ ΦΩΤΟ

Τετάρτη 23 Απριλίου 2014

Σε λιντσάρισμα κατέληξε η εξέγερση μιας ολόκληρης γειτονιάς κατά της αστυνομικής βίας, στην πόλη Γουενζού της βιομηχανικής νοτιοανατολικής Κίνας, το περασμένο Σάββατο.
Συγκεχυμένες είναι οι πληροφορίες, αλλά πιστεύεται ότι τέσσερις έως πέντε Chengguan -όπως ονομάζονται οι λαομίσητοι ειδικοί επιθεωρητές της αστυνομίας στην Κίνα- ξυλοκοπήθηκαν άγρια μέχρι θανάτου, επειδή σκότωσαν έναν άνθρωπο στον δρόμο με σφυρί.



Τον χτυπούσαν- ανέφεραν αυτόπτες μάρτυρες- μέχρι που έπεσε αιμόφυρτος, θυμωμένοι επειδή τους απαθανάτισε την ώρα που είχαν επιτεθεί σε γυναίκα μικροπωλητή στον δρόμο και στη συνέχεια αρνήθηκε να σβήσει τις φωτογραφίες. Όπως διαβάζουμε και στο efsyn.gr, ο άνδρας πέθανε ενώ μεταφερόταν στο νοσοκομείο.



Αλλοι υποστηρίζουν ότι οι «επιθεωρητές» προσέλαβαν κάποιον για να χτυπήσει το θύμα… Οποια εκδοχή και να είναι η σωστή, η πληροφορία κυκλοφόρησε από στόμα σε στόμα, χιλιάδες είχαν ήδη μαζευτεί στο σημείο και με κινητά και κάμερες να καταγράφουν τα γεγονότα, μεγάλο πλήθος, εκτός ελέγχου, κυνήγησε τους αστυνομικούς φωνάζοντας «Σκοτώστε τους! Σκοτώστε τους!», τους υποχρέωσε να αναζητήσουν καταφύγιο στο ημιφορτηγό τους και εκεί, χωρίς τρόπο να ξεφύγουν, δέχθηκαν επίθεση με πέτρες και άγριο ξυλοδαρμό μέχρι θανάτου.



Οι Chengguan είναι ένα παράλληλο Σώμα με αυτό της αστυνομίας, που αποτελείται κυρίως από εποχικούς υπαλλήλους, είναι χιλιάδες και μισθοδοτούνται από το κράτος σε τουλάχιστον 656 πόλεις, με βασικό καθήκον να επιβάλουν τον αστικό κώδικα, αν και τα βασικά τους καθήκοντα φαίνεται ότι είναι τρομοκρατούν τους μικροπωλητές. Είναι διαβόητοι για τη βίαιη αντιμετώπιση των «παραβατών» και σπάνια υποχρεώνονται να λογοδοτήσουν για τις πράξεις τους. Πέρσι, για παράδειγμα, είχαν ξυλοκοπήσει μέχρι θανάτου έναν μικροπωλητή και είχαν στείλει στο νοσοκομείο τη σύζυγό του, επειδή πουλούσαν καρπούζια χωρίς να έχουν άδεια.



Για τους περισσότερους Κινέζους, η υπηρεσία αυτή αποτελείται από «κυβερνητικούς τραμπούκους», που δεν διστάζουν να χρησιμοποιήσουν υπερβολική βία για να κατάσχουν εμπορεύματα φτωχών χωρικών που έρχονται στην πόλη για να πουλήσουν την πραμάτεια τους και δεν έχουν χρήματα να νοικιάσουν έναν πάγκο στην αγορά. Στη Γουενζού, η δυσαρέσκεια κι ο θυμός του κόσμου έχει κλιμακωθεί επικίνδυνα μετά και τις αναγκαστικές εξώσεις που γίνονται επί σειρά ετών και στις οποίες εμπλέκονται και οι Chengguan.



Η χρήση βίας και η ατιμωρησία των επιθεωρητών αυτών ήταν η αιτία για εκτεταμένες ταραχές σε διάφορες περιοχές της χώρας το 2011.makeleio.gr
Share this article :

0 comments:

Πείτε μας την γνώμη σας

Έχετε κάτι να μας'προτείνετε ... !

Οικονομία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΔΙΕΘΝΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Κράτος

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΥΓΕΙΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ναυτιλία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Life Style

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ταξίδια

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ασφαλιστική Αγορά

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »
 
Support : Δημιουργία ιστοσελίδας | Al.Ge Template | Πρότυπο ΒΒ2
Copyright © 2013. "Ο ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ" - All Rights Reserved
Τεχνική Επιμέλεια - Δημιουργία ιστοσελίδας - Εμπνευσμένο από Al.Ge
Proudly powered by Al.Ge Template